Efter tunga sjukdomsbeskedet – Patrik Sjöberg tvingas lämna Farmen VIP: ”Livet på spel”

Efter tunga sjukdomsbeskedet – Patrik Sjöberg tvingas lämna Farmen VIP: ”Livet på spel”

Kvällens avsnitt av Farmen VIP blir inte riktigt som deltagarna hade tänkt sig. Programledaren Paolo Roberto kommer med ett tungt besked.

Det börjar närma sig final i Farmen VIP och endast fyra deltagare är kvar och kämpar på gården; proffsboxaren Klara Svensson, 30, fotbollslegendaren Glenn Hysén, 58, skönhetsdrottningen Yvonne Ryding, 55, och höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 53.

Veckorna på gården har inte varit lätta och alla deltagarna har fått känna på en del krämpor och besvär. Värst har det varit för Patrik Sjöberg som i förra veckans avsnitt fick åka till sjukhus efter att ha tvingats dit av de andra farmarna. Då visade det sig att han hade drabbats av lunginflammation och streptokocker  – och även i kvällens avsnitt kommer bekymrande besked för höjdhoppslegendaren.

– Vi har ju varit ganska halta och lytta ett tag tycker jag. Det framför allt Patrik som fick åka inom akuten i dag igen. Han har nästan blodförgiftning med sina sår på fötterna. Han är verkligen ambitiös med arbetet här och det är jättepositivt, men samtidigt så ser man på foten hur pass röd och svullen och infekterad den har varit. Och den har varit det hela tiden som vi har varit här och antibiotikakuren har inte bitit, säger Klara Svensson.

Precis som förra veckan får Glenn, Klara och Yvonne klara sig själva på gården och ge sig an expertbonden Gutta Anderssons, 61, utmaningar utan Patriks hjälp. Till deras förvåning får de besök av programledaren Paolo Roberto, 49, tidigare än vanligt. Han kommer med ett tungt besked.

– Som ni vet så har ju Patrik inte mått så bra, så han har varit tvungen att uppsöka vår läkare. Och han har konstaterat att han har lunginflammation och ett ganska jobbigt sår och en infektion i foten. Så vi har beslutat att vi får dra ut honom ur tävlingen. Tråkigt för Farmen, men hälsan går före allting, säger Paolo Roberto.

Trion blir märkbart ledsna över beskedet och lämnas också ovetandes om vad som ska hända härnäst.

– Det känns jättetråkigt, säger Yvonne Ryding.

– Ja, men han kan ju heller inte sätta livet på spel, fyller Klara Svensson i.

Glenn Hysén tycker det är tråkigt att Patrik var tvungen att kasta in handduken och menar att Patrik antagligen inte hade tagit beslutet att lämna om han inte var illa tvungen till att göra det.

– Hade han fått bestämma själv tror jag inte att han hade gjort det, men med tanke på lunginflammation och streptokocker i såret och grejer så är det nog inte så jävla bra att vara kvar här, säger Glenn Hysén.

Eftersom Patrik Sjöberg nu har lämnat Farmen VIP blir det Glenn Hysén, Yvonne Ryding och Klara Svensson som möts i finalen nästa vecka.

Farmen VIP sänds på måndagar klockan 20.00 på TV4.

Camilla Henemark

Samir Badran

Sigrid Bergåkra

Yvonne Ryding

Patrik Sjöberg

Klara Svensson

Ola-Conny Wallgren

Felicia Bergström

Glen Hysen

Ben Mitkus

HETAST PÅ HÄNT TV: JOHNNY EDLIND: Så blev jag känd på INSTAGRAM

LÄS OCKSÅ: Patrik Sjöberg tvingad till sjukhus under inspelningen av Farmen VIP: ”Helt väck”

LÄS OCKSÅ: Avslöjar sanningen: Därför hoppade Bonde-Sigrid av Farmen VIP

Foto: TV4, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN