Efter tittarnas kritik – TV4 om ändringen av Farmen

Nu avslöjar Farmen nyheterna för säsongen 2020.

2020 inleds med klassikern Farmen i TV4 och i år är det 19 deltagare som kämpar om priset på en halv miljon kronor.
Nu berättar TV4-produktionen om förändringarna i den nya säsongen.
”Väldigt sköna deltagare som verkligen har bjudit på sig själva”, säger programledaren Paolo Roberto.

Det nya året inleds med ännu en säsong av populära realityprogrammet Farmen i TV4. Liksom de senaste åren är det Paolo Roberto som är programledare. Som mentor syns återigen Hans Wincent som kommer att dela ut uppdrag och – om deltagarna lyckas bra – belöningar.

Farmen 2020 har premiär den 5 januari klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play. Den 13 januari sänds också Torpet där tittarna kan följa de deltagare som åkt ur Farmen.

19 deltagare kämpar om priset på en halv miljon kronor och titeln Årets farmare. Det är stor spridning på farmarna i år där yngsta deltagaren är 20 år och den äldsta 67.

Kritiken mot Farmen

Förra årets omgång av Farmen kantades av bråk och konflikter, något som produktionen också fick motta kritik för. Flera deltagare skickades hem under inspelningen.

Men årets säsong av Farmen blir snällare. Det menar Anders Edholm, presskontakt på TV4 för Farmen.

– Det är inget som vi valt utan varje grupp är unik och det är upp till dem hur sommaren blir. Och i år har de lyckats komma bättre överens och det har varit en lugnare inspelning på så sätt, säger Anders Edholm till Hänt.

Programledaren Paolo Roberto menar också att det är en snällare – och framför allt roligare – säsong i år.

Ändringen i nya säsongen

– Jag måste säga att det blir den roligaste säsongen någonsin! Jag har garvat så mycket att jag gråter flera gånger denna sommar. Väldigt sköna deltagare som verkligen har bjudit på sig själva. Det blir också ett lite snällare Farmen i år, säger Paolo Roberto i ett pressmeddelande.

Nytt för årets säsong av Farmen är att deltagarna får det lite mer bekvämt. Husen har rustats upp och deltagarna kan njuta av en punchveranda, badstuga och nya sängar. Men det är trots detta inte något bekvämt liv som väntar deltagarna.

– Vi har varit på en här gården i sex år så husen var verkligen i behov av upprustning. Men det är ju ändå inget herrgårdsliv som deltagarna får, säger Anders Edholm.

FOTO: Daniel Ohlsson/TV4