Efter succén – allt du vill veta om säsong 2 av Lyckoviken

Lyckoviken, Camilla Läckberg

Premiären av Camilla Läckbergs Viaplay-serie Lyckoviken blev minst sagt succé.
Nu är det avslöjat – det blir en ny säsong!

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, har bytt bana från böcker till tv-serie. Efter premiären av hennes nya moderna såpa Lyckoviken slogs tittarrekord! Det sammanlagda tittarantalet på Viaplay och TV3 så resulterade det till det mest sedda Viaplay-originalet någonsin.

På TV3 var det nästan en halv miljon människor som tittade på premiäravsnittet. Någon som är minst sagt glas över rekordet är såklart Camilla själv.

– Jag är överlycklig av all fin respons från tittarna, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpagenrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären.

Vad handlar Lyckoviken om?

Camillas nya tv-serie är en såpa i åtta avsnitt som är kryddad med riktigt mycket kriminal. Tittaren får ta del av förbjuden kärlek, en mycket spännande mordgåta och såklart stora svek.

Själva serien utspelar sig i den fiktiva småstaden Hammarvik. Johanna som arbetar som polis i Stockholm kommer tillbaka till sin hemstad för att gå på sin mammas begravning. En död kvinna hittas då död i en baklucka på en bil, och Johanna dras in i utredningen. Hon blir kvar i sin hemstad och träffar på sin ungdomskärlek Danne. Känslor mellan dem finns kvar. Dock är Danne gift, vilket komplicerar situationen.

Avslöjandet om säsong 2 av Lyckoviken

– En säsong 2 är redan inspelad, avslöjar Frida Hübenette Högberg, pressansvarig för nya tv-serien, för Hänt.

Även Filippa Wallestam som är EVP och Chief Content Officer på NENT Group berättar att hon längtar till kommande säsong.

– Jag tror att Lyckoviken är precis vad våra tittare behöver i dessa utmanande tider, säger Filippa Wallenstam i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Serien är svårt beroendeframkallande och jag längtar redan till andra säsongen som redan är inspelad, så jag har höga förväntningar att de här fantastiska siffrorna håller i sig.

Lyckoviken hade premiär den 20 oktober med två avsnitt på Viaplay över hela Norden. Samt med ett avsnitt på TV3 kl 21.00, därefter ett nytt avsnitt i varje tisdag i veckan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Viaplay

LÄS ÄVEN: Här är alla skådespelare i Viaplay-serien Lyckoviken

LÄS ÄVEN: Amanda Lindh pratar ut om kärleken efter succén i Bonusfamiljen