Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Glädjebeskedet: Game of thrones får uppföljare

07 maj, 2019 
Lina Arvidsson
Game of thrones-författaren George R.R. Martin avslöjar – tre uppföljare av HBO-serien.
Snart har samtliga avsnitt av den den åttonde och sista säsongen av Game of thrones sänts – och fansen sitter förstås klistrade vid tv:n för att inte missa någon dramatisk händelse. Men nu avslöjar författaren George R.R. Martin att uppföljare till Game of thrones är på gång.
Annons

Åttonde och sista säsongen av Game of thrones börjar lida mot sitt slut – trots att den precis har börjat. Fansen sitter klistrade framför tv:n för att få se de sista, dramatiska avsnitten och få klarhet i hur den omåttligt populära serien kommer att sluta.

Skådespelarna i Game of thrones har tidigare berättat om de känslosamma sista dagarna av inspelningen. Maisie Williams, 21, spelar Arya Stark i Game of thrones, och hennes sista inspelningsdag satte känslorna i svallning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var en känslosam dag, inte bara för mig, utan för alla, eftersom det även var sista dagen för flera i inspelningsteamet. Arya är ensam i den scenen och det är en långsam och försiktig scen, vilket var bra, för jag kände mig extra ömtålig den dagen, har Maisie Williams sagt i en intervju i Expressen.

Även Sophie Turner, som spelar Sansa Stark i serien, påverkades starkt av den sista inspelningstiden. När hon spelat in sin sista scen fick hon en present från seriens upphovspersoner, Dan Weiss och David Benioff.

Annons

– Så jag fick den, och sedan höll David och Dan ett tal om mig som skådespelare och om min rollfigur och efter det gick det inte att trösta mig på flera timmar, sa Sophie Turner till Expressen.

Mystiska orden om uppföljaren

Men nu kommer goda nyheter för alla Game of thrones-fans. Författaren George R.R. Martin, vars böcker serien bygger på, har i ett blogginlägg berättat att det kan bli flera olika uppföljare till serien.

Vi hade fem olika Game of thornes-uppföljare under utveckling (jag ogillar termen spinoffs) på HBO, och tre av dem går framåt fint”, skriver George R.R. Martin på sin blogg.

Författaren avslöjar att en uppföljare kommer att filmas senare i år, och två andra shower är kvar i manusstadiet, men kommer senare.

Vad handlar de om? Det kan jag inte säga. Men kanske några av er borde plocka upp ett exemplar av Fire & blood och hitta på egna teorier”.

Den serie som ska spelas in i år utspelas långt före händelserna i Game of thrones. Redan i höstas avslöjades av skådespelerskan Naomi Watts ska spela en av huvudrollerna.

– Det är en väldigt annorlunda miljö, en helt annan tid i Westeros. Det kommer att kännas annorlunda men fortfarande som Game of thrones, sa HBO:s programdirektör Casey Bloys till Deadline i oktober förra året.

FOTO: TT/Helen Sloan, TT/Matt Sayles

Annons