TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Stjärnorna berättar – så slutar Game of thrones

04 maj, 2019 
Malin Ljung
Hur slutar Game of thrones? Här är skådespelarnas bästa ledtrådar om hur sista säsongen kommer knytas ihop.
✔︎ Stora avsnittet ingen får missa.
✔︎ Vändningen som kan förändra allt.
✔︎ ”Jag vet hur det slutar. Jag tror det kommer förändra allt”.
OBS: Kan innehålla viss spoiler från föregående avsnitt.
Annons

Efter åtta år börjar Game of thrones lida mot sitt slut. I skrivande stund har tre avsnitt av säsong 8 vad som kallas ”världens största tv-serie”, och bara tre avsnitt återstår. Och det är fortfarande högst oklart vem som kommer att sitta på järntronen i det absolut sista avsnittet.

HBO har själva släppt vissa ledtrådar om hur sista säsongen av Game of thrones har att erbjuda, i pressmeddelandet före premiären skrev de  ”Varje kamp. Varje svek. Varje risk. Varje strid. Varje uppoffring. Varje dödsfall. Allt var #ForTheThrone”. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vad det innebär lär man förstå först när det sista avsnittet har släppts. De enda som redan vet hur Game of thrones slutar är produktionen, och så klart skådespelarna. De är förlagda med munkavel, men i intervjuer har de ändå hintat om vad som komma skall.

◼️ ◼️ ◼️

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen Game of thrones säsong 8
Emilia Clarke vittnar om att femte avsnittet kommer bli något världen aldrig skådat.

Emilia Clarke, 32, spelar rollen som Daenerys Targaryen “The mother of dragons”.

I det tredje avsnittet i säsong 8, ”The long night”, hade hon en central roll i handlingen. Avsnittet noterar att det har den längsta sammanhållna stridsscenen som någonsin visats på tv och film – över en timme långt. Stridsscenerna krävde 55 nätter inspelning, vilket skådespelarna tidigare kallat “det värsta de varit med om”.

Annons

I en intervju med Jimmy Kimmel påstår dock Emilia Clarke att det tredje avsnittet är en droppe i havet mot vad som komma skall. Framför allt är det avsnitt 5 av säsong 8 som stjärnan säger kommer bli något tittarna aldrig sett förut.

”Hitta den största tv:n du kan”

– Det kommer bli galet, avsnitt fem är större. Avsnitt fem, ahhh, säger hon imponerat och fortsätter:

– Jag menar att fjärde och femte och sjätte är alla galna…

Jimmy Kimmel snappade dock upp Emilia Clarkes avslöjande om det femte avsnittet:

– Fjärde är på söndag, men i femte avsnittet är det något stort som händer?

– Hitta den största tv:n du kan, svarar Emilia Clarke.

◼️ ◼️ ◼️

Maisie Williams Arya Stark säsong 8.
Maisie Williams har växt upp tillsammans med rollen Arya Stark.

Arya Stark, spelad av Maisie Williams, 21, var onekligen den som gjorde den mest betydande insatsen i avsnittet ”The long night”.

Annons

Hon har under Game of thrones serie vuxit upp både i serien och i verkliga livet. När Maisie Williams nyligen intervjuades av Expressen delade hon med sig av hur hennes sista inspelningsdag såg ut.

– Det var en känslosam dag, inte bara för mig, utan för alla, eftersom det även var sista dagen för flera i inspelningsteamet. Arya är ensam i den scenen och det är en långsam och försiktig scen, vilket var bra, för jag kände mig extra ömtålig den dagen, säger Maisie Williams och fortsätter:

– Men trots att jag sett flera av de andra och hur de reagerade under sina sista inspelningsdagar så var jag inte redo att hantera alla de känslorna på en gång. Några veckor senare, när jag satt i min soffa och hade packat upp min väska för sista gången, då kom känslorna.

◼️ ◼️ ◼️

Sophie Turner som Sansa Stark Game of thriones säsong 8
Sophie Turners sista scen i Game of thrones hyllades som hennes bästa.

Sophie Turners tårar över sista scenen i Game of thrones

Sophie Turner, 23, spelar Sansa Stark. Även hon har vuxit upp under inspelningen och lyckades överleva ”The long night”. Hur hennes rolls framtid ser ut i Game of thrones är så klart dolt så gott det går, men i en intervju med Expressen berättade Sophie Turner om sin allra sista inspelningsdag.

Annons

Det var i Spanien och den långa scenen hade spelats in under flera dagar. Efteråt hyllade seriens upphovsmän Dan Weiss och David Benioff Sophie Turners insats. Alla skådespelare fick en speciell present och upphovsmännen valde ut vilken scen de tycker är skådespelarens bästa i Game of thrones.

Sophie Turner hyllades lämpligt nog för sin absolut sista scen.

– Så jag fick den, och sedan höll David och Dan ett tal om mig som skådespelare och om min rollfigur och efter det gick det inte att trösta mig på flera timmar, säger Sophie Turner och fortsätter:

– Jag har fortfarande inte kommit över det nu när jag tänker på det.

◼️ ◼️ ◼️

Kit Harrington som Jon Snow i game of thrones säsong 8
Kit Harrington har hintat om hur hela Game of thrones slutar.

Kit Harrington, 32, som spelar Jon Snow är egentligen en av de som gett fansen den bästa sneakpeaken på vad som komma skall.

Annons

I dagarna intervjuades han av Entertainment Weekly och talade ut om den fjärde avsnittet som släpps natten mot måndag.

– Ett av mina favoritavsnitt är det fjärde för karaktärerna har uppenbarligen fått vad de vill. Världen är säker. De firar och säger hejdå till förlorade vänner, säger han och fortsätter:

– Men som tittare känner du ”det här är bara avsnitt fyra, något kommer att hända”. Och det är det coola för jag tror karaktärerna också är medvetna om det. Det är något tvistat och obekvämt med det. Så mycket Shakespeare, säger Kit Harrington.

Kit Harrington om hur Game of thrones slutar

I en radiointervju med Kiss FM har Kit Harrington dessutom uttalat sig relativt detaljerat om hur Game of thrones sista avsnitt kommer att sluta.

– Jag kan inte riktigt svara på om jag är lycklig eller inte. Jag tror inte det handlar om det faktiskt. Jag är nöjd med vad de gjorde, jag vet inte om jag kommer vara riktigt nöjd förrän jag sett det.

Annons

– Det är ganska fint att gå runt och veta flera månader innan alla andra gör det. Jag vet och ingen annan gör det. Jag vet hur det slutar. Jag tror det kommer förändra allt.

◼️ ◼️ ◼️

Peter Dinklage som Tyrion Lannister Game of thrones säsong 8
Peter Dinklage vittnar om att slutet på Game of thrones är något briljant.

Peter Dinklage, 49, som spelar Tyrion Lannister, sa redan i oktober att sista avsnittet av Game of thrones kommer sluta på ett sätt som kommer ta alla med häpnad.

– Det finns inga bättre upphovsmän än Dan Weiss och David Benioff. De avslutade det briljant. Bättre än jag kunnat drömma om och tittarna kommer gilla det. Det slutar vackert för min karaktär, oavsett om det är tragiskt eller inte, berättade han för Entertainment tonight.

FOTO: Helen Sloan/TT

 

Annons