Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter succén – oväntade framtidsbeskedet om Störst av allt

Malin Persson Giolito i röd klänning

Netflix första svenskproducerade serie hade premiär i april och den har redan hunnit göra succé. Nu avslöjar författaren Malin Persson Giolito nya detaljer om Störst av allt.

Den 5 april hade Netflix första svenskproducerade serie Störst av allt premiär. Många pratar om serien och den har redan gjort succé.

23-åriga Hanna Ardéhn har en av huvudrollerna i serien och spelar Maja, 18. Hon är en tonårstjej som grips misstänkt för mord på sina klasskamrater efter en skolskjutning. Den andra huvudrollen har Felix Sandman, 20, som spelar 18-årige Sebastian som är son till Sveriges rikaste man. Sebastian mår inte bra på grund av både jobbiga familjerelationer och drogproblem.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I en tidigare intervju har Hanna och Felix berättat att det var många jobbiga scener som tog hårt både fysiskt och psykiskt.

Malin Persson Giolito, 50, är författaren till succéboken Störst av allt. Men hon var tveksam till att låta boken filmatiseras.

– För jag tror att det är en väldigt svår bok att omvandla till rörliga bilder, det finns många fällor man kan gå i. Man kan låta sig förföras av att det finns många bildmässigt häftiga saker att göra eftersom det är sådana lyxiga miljöer och unga, rika och vackra människor. Men boken handlar ju egentligen om något helt annat och jag var rädd att det skulle försvinna helt, säger hon till Expressen.

Kan bli en fortsättning av Störst av allt

Men Malin ändrade sig, bland annat för att produktionsbolaget FLX som rodde i land projektet kom med ett bra förslag. FLX är produktionsbolaget som drivs av Felix Herngren och de var beredda att satsa ordentligt.

– Historien var tvungen att ta slut, det var ett krav från min sida. Att de inte fick gå in och ändra i slutet och göra någon cliffhanger. Historien skulle berättas som den är i boken, det var väldigt viktig för mig. Att berätta halva boken och sedan göra en säsong två där hon sitter och väntar på domen, det var det inte tal om, säger Malin till Expressen.

När Malin får frågan om det kommer att komma en uppföljare till Störst av allt avslöjar hon att hon inte tänkt skriva en uppföljare men att det kan tänkas komma en uppföljare till serien. Vad serien i sådana fall skulle handla om är hemligt.

– För mig är ju Majas historia färdigberättad. Det gör att det kommer att bli en utmaning om det blir en fortsättning, säger Malin.

LÄS MER: Hanna Ardéhn om Störst av allt: ”Många jobbiga scener”

LÄS MER: Felix Sandmans kärleksbesked med flickvännen: ”Väldigt glad”

LÄS MER: Beskedet – Felix Sandmans ord om sorgen: ”Tack för allt”

FOTO: TT/ Eero Hannukainen/Netflix/Nikola Predovic

FRÅN FÖRSTASIDAN