Efter succén med Bonusfamiljen: Här är Herngrens nya projekt

Syskonen Felix Herngren och Moa Herngren är några av personerna bakom succén med Bonusfamiljen. Nu är syskonparet aktuell med det nya tv-programmet Herngrens husbil där de träffar andra kända syskon.

Syskonen Herngren har rönt stora framgångar i film- och tv-Sverige. Felix Herngren, 51, och Moa Herngren, 49, är två av skaparna bakom SVT-succén Bonusfamiljen, som storebror Måns Herngren, 53, blir huvudregissör för i samband med den tredje säsongen som ska sändas 2019.

Men nu kan Expressens tv-blogg Spoiler alert avslöja att Felix Herngren och Moa Herngren har ett nytt tv-projekt på gång, underhållningsprogrammet Herngrens husbil .

I programmet åker syskonen Felix Herngren och Moa Herngren runt i Sverige i husbil och träffar andra kända syskonpar. Tanken är att syskonen Herngren framför allt ska utforska syskonrelationer ur olika synvinklar.

“Vi kan bekräfta att inspelning pågår och att premiär är planerad till hösten 2018”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för Herngrens husbil, i ett sms till Spoiler alert.

I programmet kommer vi bland annat att få möta 37-åriga friidrottstvillingarna Sanna Kallur och Jenny Kallur, samt musikern Plura Jonsson, 66, och hans lillebror Carla Jonsson, 64.

Herngrens husbil kommer att visas i TV4. Sex avsnitt är planerade och varje avsnitt kommer att motsvara en “kommersiell timme”.

Syskonen Måns Herngren, Felix Herngren och Moa Herngren växte upp på Östermalm i Stockholm under 1970-talet. 2014 var de tre syskonen med i Malou Efter tio och pratade om sin syskonrelation.

– Vi är väldigt nära i ålder och har vuxit upp väldigt tajt ihop. Sedan kan två år vara väldigt mycket när man är tolv och fjorton. Men jag tycker att vi är väldigt nära varandra nu som vuxna också, säger Måns Herngren i programmet.

Föräldrarna var läkare och jurist, och enligt syskonen fanns det en tydlig förväntan även att barnen skulle välja den akademiska banan, som inte riktigt infriades. Både Måns och Moa hoppade av skolan och Felix var den ende av de tre som gick ut gymnasiet.

– Det blev ett jävla liv. Men jag tror mest att det handlade om att de var oroliga för hur de skulle gå för deras barn, säger Felix Herngren i programmet.

I dag jobbar alla tre syskonen inom mediebranschen.

Felix Herngren och storebror Måns Herngren under premiären av deras film Hundraettåringen som smet från notan och försvann 2016.

Lillasyster Moa Herngren har också arbetat ihop med sina bröder.

Felix och Moa Herngren har arbetat ihop med SVT-succén Bonusfamiljen. Här med skådisarna från serien och Felix fru Clara Herngren (t.h), som är en av manusförfattarna.

Felix Herngren ligger även bakom TV4-serien Sjölyckan. Här med skådisarna i serien.

Mest igenkänd är Felix nog från tv-serien och filmen Solsidan, där han både spelar och producerar.

Hetast på Hänt TV: JASMINE GUSTAFSSON berättar om uppbrottet med ADRIAN MONTIN

LÄS OCKSÅ: Herngrens ilska efter händelsen på galan: ”Det var spiken i kistan”

LÄS OCKSÅ: Sommarens mest praktiska accessoar – så fixar kändisarna värmen

AV: Helena Sjögren
FOTO: IBL

Artikeln publicerades först på Allas.se.

SENASTE NYTT!