Efter succén i Nyhetsmorgon – Axel Pilebys nya drömjobb: "Lite nervös"

Axel Pileby har gjort succé med sina analyser och förklaringar kring fotbolls-VM. Nu är han klar för ett nytt toppjobb på TV4. "Jag är redan nervös", säger han i Nyhetsmorgon.

Under sommaren har Axel Pileby, 31, haft en viktig roll i Nyhetsmorgons sändningar. Där har han med stort engagemang och kunskap dribblat fram tittarna i allt de behöver veta om fotbolls-VM och han har hyllats för sin medverkan.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

I söndags avslutades mästerskapet med att Frankrike vann, och knappt ett dygn senare avslöjade TV4 vad Axel Pileby ska göra nu. För den folkkära 31-åringen kommer att bli kvar. Under måndagens Nyhetsmorgon avslöjade programledarna Maria Forsblom och Sebastian von Sivers Haage att de ska bli kollegor med Axel Pileby som från och med onsdag nästa vecka kommer att leda morgonprogrammet.

– Det ska bli spännande. Mycket spännande, en utmaning, säger Axel Pileby i direktsändningen.

Maria Forsblom avslöjar att det första programmet Axel Pileby kommer att leda är nästa onsdag, något han själv väljer att skoja om.

– Hmm, nu bygger vi upp det här. Jag är redan nervös, säger han med ett leende.

Hans nya roll som programledare för Nyhetsmorgon är tyvärr inte permanent. Redan i höst kommer vi få se honom på TV4 Sporten igen.

Hur som helst, stort grattis och lycka till Axel!

LÄS OCKSÅ: TV4-profilens hån mot kungen i direktsändning: ”Nja…”

LÄS OCKSÅ: Maria Forsbloms överraskning i Nyhetsmorgon – 2 månader efter förlossningen

FOTO: TV4