LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Paret Mandelmann om pausen – efter succén

30 aug, 2022 
Marie Mandelmann och Gustav Mandelmann
Marie Mandelmann och Gustav Mandelmann har haft hektiska år på senaste.
Succén efter deras tv-program har varit stor och makarnas liv har förändrats radikalt.
Nu berättar paret om att de tagit en paus.
Annons
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter deBrand logo
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de

Makarna Marie Mandelmann, 58, och Gustav Mandelmann, 57, fångade svenska folkets hjärtan år 2017 när deras tv-program Mandelmanns gård hade premiär. Vad makarna Mandelmann nog inte hade kunnat ana var vilken succé programmet skulle bli.

Idag är de båda folkkära tv-personligheter, programmet har vunnit priser och dessutom vallfärdar besökare till gården som också är makarnas hem.

Marie talar ut om Gustav Mandelmanns sjukdom

Säsong efter säsong har spelats in och makarna har fått stämpeln som ett av Sveriges gladaste och lyckligaste par. Men i våras valde Gustav att öppna upp om att det inte alltid är lika glatt på gården. Han lider nämligen av bipolär sjukdom, vilket innebär att man under perioden drabbas av depressioner eller mani. I TV4:s Malou efter tio berättade Marie om hur makens sjukdom påverkar äktenskapet.

Annons

– Det var väl just att vi fick den här bilden av att vi är de lyckligaste, det mest kärleksfulla paret i hela Sverige. Och det är vi också. Men det finns en sida där vi precis som all andra kämpar och jobbar med olika saker, och här har vi en sjukdom som påverkar oss och hela familjen, sa då Marie.

Vidare förklarade hon att det vid en tidpunkt i livet var så pass svårt att hantera Gustavs sjukdom att hon funderade på att lämna gården. Som tur var hittade makarna ett sätt att hantera svårigheten i relationen och fortsatte sitt gemensamma liv.

Mandelmanns tar paus efter intensiva tiden

Däremot splittrades Gustav och Marie kortvarigt under våren 2022. Detta då Marie ställde upp i Let's dance och därmed tillbringade flera veckor i Stockholm. Marie kom att fullständigt göra succé i programmet men tillslut tog resan slut.

Annons

Marie återvände sedan till gården och makarna har under sommaren öst på med arbete på sin gård och dessutom tagit emot allt fler besökare.

Men nu kommer paret Mandelmann med ett besked – de tar paus och stänger gården. Som tur är visar sig denna paus bara pågå en kortare tid men dessvärre väljer nu paret att hålla gården öppen för offentligheten allt mindre.

”Efter idag tar vi en liten paus! Trädgårdarna öppnar igen den 26 augusti. Då har vi öppet fredagar, lördagar och söndagar istället. Tack till vår barista Torun för kaffekonsten”, skriver makarna på Instagram till en bild på en kaffe latte.

FOTO: TV4

Annons