Efter skilsmässan – Joel, 28, är Anitha Schulmans nya kärlek: "Vi är jättekära"

Efter skilsmässan – Joel, 28, är Anitha Schulmans nya kärlek: "Vi är jättekära"

Efter skilsmässan med Calle Schulman har Anitha hittat kärleken igen. Exklusivt för Hänt berättar nu Anitha om sin nya pojkvän, elva år yngre Joel. : "Vi är jättekära", säger Anitha till Hänt.

I slutet av oktober togs beslutet och i december offentliggjordes att mångsysslerskan Anitha Schulman, 39, och exmaken Calle Schulman, 37, gick ut i sociala medier och berättade att de skulle skilja sig efter nästan 6 års äktenskap.

I tidningen Mama öppnade hon upp om orsakerna till beslutet:

– Antingen springer man tillsammans som ett team eller så springer man ifrån varandra, förklarade hon och menade att det faktum att hon blev lika framgångsrik som sin make under äktenskapet blev ett problem.

Calle gick i sin tur snabbt vidare och blev tillsammans med Sandhra Johnsson, 29.

Anitha skyndade lite långsammare, men har i sin podd berättat att det finns någon. Nu väljer hon att för Hänt berätta vem det är:

– Han heter Joel och är en varm och eftertänksam person, säger Anitha.

Paret har träffats sedan i februari. Det var Joel som tog kontakt först och de började chatta.

– Vi messade fram och tillbaka i en månad innan vi till slut sågs. Tanken var ju aldrig att vi skulle bli tillsammans, men det kändes bra och vi åkte till Rom i mars.

Anitha och Joel är störtkära i varandra.

Anitha och Joel Åhlen-Nyström, 28, som han heter, är elva år yngre, något hon misstänker att folk kommer att ha åsikter om.

– Kolla bara på Henrik Schyffert och Nour El Refai. Det skiljer väl cirka tjugo år mellan dem, men det är ingen som ifrågasätter dem. Det här är den nya tiden, kvinnor är självständiga, men man måste tröttsamt nog som kvinna belysa åldersskillnaden för samhället är som sagt inte jämställt. Men man är ju ihop med en person för att man gillar den, inte på grund av ålder. Jag har kompisar mellan 20 år och 55 år. Inte går vi på ålder, utan förnuft och känsla. Så även i detta fall. Sanningen är den att vi försökte avsluta relationen ett par gånger på grund av att allt kändes för komplicerat, men det gick inte. Det kändes bara bättre och bättre.

Idag är de ett par som har gått försiktigt fram.

– Vi är jättekära och vi har hållit det hemligt för att skapa en ärlig bild av varandra. Vi ville lära känna varandra.

Tidigare partners har Anitha haft koll på innan. En nackdel eftersom hon då haft förutfattade meningar och ibland har hon till och med fallit för att omgivningen tyckt att det är ett kap.

Den här gången är det en person hon hade noll info om innan de började dejta.

– Vi har typ fyra gemensamma vänner på Facebook och han finns inte i den här kändisgröten jag är i utan han står utanför vilket är skönt.

28-årige Joel är killen som fångat Anithas hjärta.

På frågan om de ska gå vidare i sin relation svarar hon avvärjande.

– Vi tar det försiktigt. Ungarna gillar honom och det är ett avgörande i sig. Vi ska umgås i sommar och åka på gemensam semester. Vi tar det bit för bit. Men hittills har allt känts väldigt bra.

Anitha har ju två barn, Penny, 6, och Tom Allan, 3, medan Joel inte har några. Vi frågar om de diskuterat det.

– Ja, absolut. Men vi har inte bestämt något. Blir det så blir det, kan man säga.

28-årige Joel arbetar som journalist och copywriter. Vi frågade honom vad han uppskattar hos Anitha:

– Jag skulle kunna strössla med alla möjliga superlativ, men jag imponeras av hennes driv och jag känner mig väldigt lugn och trygg i hennes sällskap. Hon får mig att må väldigt bra, kort och gott.

Anitha uppskattar i sin tur parets olikheter:

– Joel är väldigt olik mig på ett sätt, jag är driven och snabb, han är analytisk och genomtänkt. Han hejdar mig när det går för fort och jag driver honom. Vi kompletterar varandra bra.

LÄS OCKSÅ: Anitha Schulmans avslöjande om nya kärleken: ”Läskigt”

FOTO: Ibl, privat

FRÅN FÖRSTASIDAN