Efter skarpa kritiken – Sanna Bråding försvarar sitt val för sönerna

Sanna Brådings två barn är det viktigaste hon har och påhoppen om amning tar hon med ro. De ska få smaka bröstet så länge de vill är hennes kloka devis.

Sanna Bråding, 37, förespråkar nära föräldraskap och har tillsammans med British Mbumba, 40, sönerna Kane-Lee, 3, och lille Lakkie-Bee, nio månader. Radioprofilen har alltid tyckt det varit viktigt att amma barnen så länge se själva vill, bära dem i sjal, eller låta dem åka vagn. Något som varit provocerande för andra.

När Hänt träffar henne vid en tillställning nyligen berättar hon om tankarna efter påhoppen.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– Vi lever i ett normsamhälle där barn ska börja äta efter sex månader, men amning är så mycket mer än mat. Det är närhet och trygghet. Jag har aldrig haft någon plan när de ska börja äta. De har fått bitar mat av mig, ingen mosad mat utan små, små bitar. Men om Lakkie-Bee vill amma så får han göra det, så länge han vill, men han äter ju mat också, sedan han var fyra månader.

LÄS OCKSÅ: Sanna Bråding avslöjar pappan

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson “Man kan inte neka en partner ett barn

Allkonstnären står stark och låter sig inte påverkas av angreppen. Nyligen när hon ammade den lille ville Kane-Lee också få smaka. Inget konstigt alls i Sannas ögon.

Sanna Bråding är skådis i grunden. Hon slog igenom som Tanja i TV4-succén "Tre kronor".

Sanna är uppvuxen i Nacka, strax utanför Stockholm.

Hon har två söner, Kane-Lee och Lakkie-Bee.

Pappa till barnen är expojkvännen Mbumba "Brittish" Mwasa.

Sanna Bråding med sönerna Kane-Lee och Lakkie-Bee på Childhood-dagen på Gröna Lundi Stockholm 2017.

Lägenheten ligger på Timotejgatan 8 i Stockholm och är lekfullt inredd med mycket lila och en avgjutning av Sannas egen gravidmage ovanför soffan i vardagsrummet.

– Jag har en stark magkänsla vad som är bäst för barnen och lyssnar mycket på den. Jag har inget behov av att slå tillbaka. Människor får tycka vad de vill. Grunden är att lyssna på individen. Ingenting annat.

Foto: IBL