Efter skarpa kritiken – Biggest loser-Pischa Strindstedt bryter tystnaden om inspelningarna

Tränaren Pischa Strindstedt tvingas försvara sitt beslut att coacha deltagarna i Biggest loser. Samtidigt erkänner hon att hon har svårt att acceptera programmets upplägg.

Pischa Strindstedt, 31, är en favorit bland de svenska kändisar när de vill komma i form. Ikväll gör Pischa debut som ny tränare i Biggest loser 2018, ett nytt jobb som hon avslöjade så sent som för en vecka sedan.

Trots att programmet har premiär först ikväll så har Pischa redan mött så pass stark kritik för sin medverkan i programmet att hon nu ger svar på tal på sin blogg.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband

Kritiken har bestått av att Biggest loser anklagas för att vara alldeles för fokuserat på hur mycket deltagarna förlorar i vikt, och för att tidigare tränaren Olga Rönnberg kritiserat programmet för att vara en quick fix – och pekat på att många av deltagarna direkt efter inspelningarna går upp all vikt igen.

Pischa förklarar på sin blogg att hon ser träning som en livsstil som inte bara gett henne muskler och energi – utan även ett självförtroende och självkänsla hon tidigare i livet saknade.

“Jag har tampats mycket med mig själv genom åren. Hatat & hatat. Hatat så mycket att jag velat göra mig själv illa. Vilket jag också gjorde. På många olika sätt. Genom åren har jag vuxit långt ifrån de tankarna OCH handlingarna. Jag känner mig stark både fysiskt & psykiskt, stundvis till och med som att jag besitter superkrafter”, skriver Pischa på bloggen.

Och det är just den upplevelsen och lärdomen som hon vill dela med sig av till årets Biggest loser-deltagare.

“Jag vore en dåre om jag gått igenom allt jag gjort & sedan inte dela med mig av den resans lärdomar till andra som kanske sitter fast i skiten om jag får uttrycka det så. För när det är mörkt…ja då är det jävligt mörkt”, skriver hon.

Då det är Pischas första säsong i produktionen har hon fått stort stöd av Mikael Hollsten som varit med som tränare i flera år. Hon avslöjar att de ofta tar stöd i varandra efter träningarna med deltagarna och pratar om hur de upplever faktumet att Biggest loser är en tävling där den som förlorar mest vikt vinner, ett upplägg Pischa har svårt att acceptera.

“Både jag & Micke sitter många gånger efter träningarna & pratar igenom tankar, rädslor, frågor. Och pressen. Pressen att det är en tävling i vikt. Jag ska erkänna att det är svårt för mig att acceptera tanken att vikten är viktigast. Den vikten deltagarna har lagt på sig är en förlängning av något helt annat. Det är resultatet av att man inte mått bra…på väldigt länge. Det här är inte ett sätt att svartmåla överviktiga som lata. Det här är människor med TUNGT bagage som de burit på alldeles för länge om kanske inte hela sitt liv. Och de ser INGEN utväg. Ingen annan utväg än att få hjälp, NU. Och det är där vi kommer in”, skriver Pischa.

HETAST PÅ HÄNT TV: Sanningen om “sexsoffan” i Let’s dance

LÄS OCKSÅ: TV4-doktorn Mikael Sandströms skarpa varning till de nya Biggest loser-deltagarna

LÄS OCKSÅ: Deltagarens attack mot ”Biggest loser” – efter upptäckten: ”Har gått så långt…”

FOTO: TV4