Efter sjukdomsbeskedet – här är Morgan Allings nya jobb

Morgan Allings nya jobb Halv åtta hos mig

En förstorad njure hindrar Morgan Alling från att vara med i musikalen ”Så som i himmelen”. Men trots sjukskrivningen ser vi honom snart i tv-rutan ändå.

Så sent som för två veckor sedan meddelade skådespelaren Morgan Alling, 50, att han tvingas ställa in sin medverkan i musikalen Så som i himmelen. Anledningen är att han drabbats av förstorad njure och därför måste opereras.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

I musikalen skulle Morgan ha spelat rollen som Arne, men på grund av besvären får skådespelarkollegan Björn Kjellman, 55, hoppa in och ta över rollen som Arne, åtminstone tills Morgan förväntas vara tillbaka, vilket är  i november.

– Arne i Så som i Himmelen är en drömroll som jag levt länge med att jag ska göra. Föreställningen är precis allt det jag älskar, en otroligt stark historia som både är rolig och viktig, om hur vi är emot varandra. Så det är otroligt tråkigt att inte kunna spela men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, meddelade Morgan i ett pressmeddelande.

Trots sjukdomsbeskedet överraskar Morgan Alling nu med att avslöja ett nytt projekt han tagit sig för. Han ska nämligen ta över komikern Pia Johanssons, 57, roll som kommentator i TV4-succén Halv åtta hos mig, tv-programmet där fyra främlingar bjuder varandra på middag.

På programmets Facebook-sida presenterar Morgan Alling sig själv och hans nya uppdrag i ett videoklipp.

– Hej det är Morgan Alling här. Alltså jag har en jätterolig nyhet. Jag är stolt och hedrad. Det är så att jag är den nya rösten för Halv åtta hos mig. Jag vet, det är helt sjukt, säger han i videon.

I kommentarsfältet välkomnas han varmt av tv-tittarna.

”Åh vad bra honom gillar jag skarpt”, skriver en.

”Så himla kul! Blir garanterat kanon bra”, skriver en annan.

”Bra där Morgan !! Det kommer bli såå bra”, skriver ännu en.

LÄS OCKSÅ: Morgan Alling, 50, ställer in allt – tvingas till operation

LÄS OCKSÅ: Inred ditt hem precis som våra svenska kändisar – här är 20 favoriter att klicka hem

Foto: IBL, TV4