TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter rasistpåhoppen – här är kändisarnas som backar lucian

06 dec, 2016 
AvJonna Friberg Wennerberg
Svenska kändisar ställer sig bakom Åhléns efter rasistpåhoppen på en mörkhyad lucia.
Annons

Åhléns drar tillbaka ett foto i sin senaste kampanj på grund av att det störde svenska folket för mycket när de såg en mörkhyad pojke utklädd till lucia. Pojkens familj har bett varumärket att dra tillbaka fotot på grund av att det rasade in hat och hot mot pojken. Runt om på internet öser människor på med rasistiska kommentarer och skriver saker som att: “Vidrigt att göra narr av nordiska traditioner så där” och “Fan jag spyr”.

Men nu har svenska kändisar börjat slå tillbaka mot hatarna genom att visa sitt stöd. Elaine Eksvärd har startat en motkampanj på sociala medier under hashtagen  #jagärlucia. På en bild som hon publicerat på sitt Instagram-konto skriver hon:

– Rasisterna vann. Jag vill ge Åhléns möjlighet att återuppta kampanjen med en hel drös avvikande Lucior. Inte bara mörkhyade, det utseendet som rasister inte står ut med. HBTQ, man, mörkhyad, mörkhårig, lila, You name it!

Med Elaine så är det många svenska kändisar som har hakat på kampanjen och publicerat bilder på sig själva i luciakrona med ett budskap bland annat Tilde De Paula Eby, Peter Jihde, Alice Bah Kuhnke och Alexandra Pascalidou.

https://twitter.com/GayTenor/status/806034009994264576?lang=en

Foto: Instagram

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons