TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Efter premiären för Benjamin's – TV4 möts av kritik

23 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Benjamin Ingrosso
Det var i måndags som Benjamin Ingrossos nya matlagningsprogram Benjamin's hade premiär.
Snabbt hyllades han av många, men nu möts han av kritik.
”Hur tänkte ni där?”, skriver en upprörd tittare till TV4.
Annons
TV: Benjamins ord om relationen med Amadeus – sov över hos CarolaBrand logo
TV: Benjamins ord om relationen med Amadeus – sov över hos Carola

Benjamin Ingrosso är en av Sveriges populäraste artister. Han är nu aktuell med sitt nya album En gång i tiden och gjorde även stor succé i det folkkära programmet Så mycket bättre under förra året. Men som om succén med musiken inte vore nog så har Benjamin nu även haft premiär för sitt alldeles egna matprogram Benjamin's.

Intresset för matlagning är något som har följt Benjamin ända sedan han var liten, och för de som följer honom på sociala medier går hans stora passion inte att missa. Extra stark kärlek har han för pasta och italiensk mat, och i det nya matlagningsprogrammet får vi bland annat träffa hans farmor som han berättar har haft en stor betydelse för hans stora intresse.

– Någon som verkligen har inspirerat och lärt mig om det italienska köket är farmor. Jag har känt lukten av hennes kokande grytor så länge jag kan minnas, säger han.

Men det är inte det enda vi bjuds på i Benjamin's. Under programmet som är knappt en timme långt får vi även träffa en hel del intressanta gäster samtidigt som vi får lyssna till fantastisk musik. I premiäravsnittet av programmet var det blandat annat Thomas Stenström och Zara Larsson som gästade Benjamins lilla restaurang, och tillsammans gjorde de minst sagt succé hos svenska folket.

Annons

Hyllas av många

Samma kväll som programmet sändes kunde man se hyllningar till Benjamin strömma in från både höger och vänster. Både tidningar och privatpersoner på sociala medier skrev hur fantastiskt de tyckte det var, och Benjamin själv verkade vara otroligt stolt och nöjd över resultatet.

I TV4:s kommentarsfält var det en hel del som skrev att det var det bästa matlagningsprogram de sett, och många uttryckte även att de var oerhört imponerade och tagna över Benjamins personlighet och värme.

”Blir så imponerad av Benjamin varje gång han syns i rutan. Det är en så befriande personlighet han har på något sätt han bjuder på sig själv han är duktig på det han företar sig och framförallt är han så ödmjuk och uppmärksam i sin omgivning. Fint att se”, skriver bland annat en tittare.

”Såg på Benjamins. Det var ett toppenbra program blandat med sång, härligt snack och skratt. Inget tillgjort. utan alla är naturliga”, skriver en annan.

Annons

Möts av kritik

Men trots att så många älskade programmet är det nu flera som har kommit med kritik. De tycker nämligen att produktionen inkluderade för få tjejer i programmet och att det var alldeles för mycket svordomar för deras smak.

”Sex killar och en tjej....det är inget fel på Benjamin Ingrosso men det här var ett program från grabbarna i pojkrummet. Och likadant nästa gång. Hur tänker ni där TV4?”, skriver en besviken tittare.

”Härliga ungdomar som sprider glädje, men varför så mycket svordomar?”, undrar en annan.

Annons