Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter missen på fortet: Amadeus hån till pappa Runar

I Fångarna på fortet tävlar Runar Sögaard i samma lag som sin son, Amadeus Sögaard. När Runar ska leta efter en kod i ormgropen är Amadeus minst sagt skeptisk till sin pappas metod.

I kvällens Fångarna på fortet tävlar Anna Toledano Book, 48, hennes dotter Felicia Book, 27, och Biggest loser-coachen Mikael Hollsten, 34, mot Runar Sögaard, 51, hans son Amadeus Sögaard, 20, och Biggest loser-coachen Sabina Dalfjäll, 41.

Det blir en hård kamp mellan de två lagen och programledarna Gunde Svan, 56, och Agneta Sjödin, 51, får jobba hårt för att guida lagen genom celler, ormar och äventyr.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Det är också just ormarna som ställer till det för Runar Sögaard. När det är dags för lagen att jaga efter nycklar ska Runar krypa runt i en gång bland mängder av ormar. Där ska han leta efter en kod som ska öppna en behållare där nyckeln ligger.

Han uppmanas av Gunde Svan att arbeta systematiskt och att leta överallt.

Runar börjar leta bland ormarna, påhejad av Sabina Dalfjäll och Amadeus Sögaard. Men tiden går och Runar är inte snabb nog.

När det är femton sekunder kvar har endast två siffror till den fyrsiffriga koden hittats. När tiden rinner ut försvinner nyckeln med en smäll.

– Nej, nu åkte nyckeln. Runar, tiden är slut. Du hann inte hela, säger Gunde Svan.

Runar får klättra upp igen till sitt lag.

Efter Runar Sögaards försök att hitta koden är hans son, Amadeus Sögaard, inte imponerad av sin pappas insats.

– Det gick liksom lite långsamt i tanken, kanske. Om man får säga så om sin farsa, säger Amadeus Sögaard i programmet.

Fångarna på fortet har tidigare fått kritik för att de håller djur på fortet som ligger mitt i havet utanför Frankrikes sydvästkust.

TV4:s tittarservice har i kommentarer på Instagram bemött kritiken.

Vi är självklart väldigt måna om att djuren ska ha det bra och blir behandlade på ett korrekt sätt. Vid inspelning finns djurskötare på plats som ser till att gällande riktlinjer för djurhållning hålls”, skrev TV4 i augusti och fortsätte i en ny kommentar:

Fort Boyard är ansvarig för djurens välmående och tar självklart även ansvar för djuren utanför inspelningarna så att riktlinjer för djurhållning upprätthålls året om.

Runar Sögaard söker bland ormarna i Fångarna på fortet.

Runar Sögaard får det stressigt i ormgropen.

Laget, bestående av Amadeus Sögaard och Sabina Dalfjäll, hejar på Runar Sögaard.

Amadeus Sögaard är inte imponerad av pappa Runars insats.

LÄS OCKSÅ: Ilskan mot Fångarna på fortet – nu svarar TV4 på kritiken

LÄS OCKSÅ: Sno kändisknepet – skaffa jackan som aldrig går ur tiden

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!