Artikeln innehåller reklamlänkar

Ilskan mot Fångarna på fortet – nu svarar TV4 på kritiken

TV4 kritiseras för djurhållningen på Fångarna på fortet

Varje vecka tävlar den svenska kändiseliten i att klara uppdrag i Fångarna på fortet. Men nu riktar tittarna skarp kritik mot TV4 för djurens situation på Fort Boyard.

I 18 års tid har TV4 sänt underhållningsprogrammet Fångarna på fortet. Det har onekligen varit ett av tittarnas favoritprogram där mer eller mindre hela Sveriges kändiselit varit med och tävlat.

Men nu möter kanalen kritik, och ifrågasätts för djurhållningen på Fort Boyard som ligger mitt i havet utanför Frankrikes sydvästkust.

I programmet kan man se allt från tigrar, spindlar, ormar och andra djur förekomma. Och det är något som fått flera att reagera efter helgens program.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

“Ni kan ju uppmana programmet att ta bort alla stackars djur ifrån fortet. Där av anledning jag ej kollar på programmet”, skriver en person på kanalens Instagram-konto.

TV4:s tittarservice har bemött kritiken i kommentarsfältet och svarar:

“Vi är självklart väldigt måna om att djuren ska ha det bra och blir behandlade på ett korrekt sätt. Vid inspelning finns djurskötare på plats som ser till att gällande riktlinjer för djurhållning hålls”, skriver TV4 och fortsätter i en ny kommentar:

“Fort Boyard är ansvarig för djurens välmående och tar självklart även ansvar för djuren utanför inspelningarna så att riktlinjer för djurhållning upprätthålls året om”.

Följarna verkar dock inte ha svalt svaret med hull och hår, utan fortsätter ändå att argumentera för att djuren ej bör hållas instängda på fortet under inspelningen:

“Det låter bra. Men jag tror ej djuren precis uppskattar att sitta mitt ute på havet i ett gammalt fängelse gjord i sten. Dom hör hemma i det fria inte på något gammalt fort”, skriver en person.

“Det är bra, men samtidigt är det inte en miljö som djuren skulle ha valt, sen tror jag att det är stressande för ormar att bli lyfta o flyttade på… så jag skulle nog föredra att djuren hölls där dom ska vara – i det fria. Men kul program”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Därför väljer TV4 att sända programmet med Johannes Brost

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Viktor Frisks kollaps i Fångarna på fortet

FOTO: Ibl, TV4

SENASTE NYTT!