LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter lyssnarnas skarpa kritik –Wahlgrens klipp stoppas

23 jul, 2018 
Malin Ljung
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam tvingas ta bort det kritiserade inslaget ur sin podcast. Nu ber de om ursäkt.
Annons

Pernilla Wahlgren, 50, och Sofia Wistam, 52, driver en av Sveriges största podcasts; Wahlgren & Wistam. Men efter ett inslag häromveckan har deras trogna lyssnare rasat mot duon, orsaken är att Wahlgren ska ha yttrat ett ord som de upplevt som rasistiskt.

Även om Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam bett om ursäkt för inslaget så har de nu gått ännu längre, och under söndagen meddelade Pernilla Wahlgren att de klippt om avsnittet och tagit bort inslaget helt och hållet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Vad gör man när man trampat i klaveret? Gör om gör rätt! Vi lär oss av våra misstag & har tagit till oss av den konstruktiva kritik vi har fått , & hela det inslaget som av vissa ansågs stötande, är nu bortklippt ur förrförra podden”, skriver hon på sin Instagram.

Inslaget handlade om hur svårt det kan vara för äldre personer att hänga med i språkutvecklingen, och att de upplever att det är svårt att veta vad som är okej att säga och inte. Nu utvecklar Pernilla Wahlgren det hela:

Annons

“Det var aldrig vår mening att såra någon. Vi har klampat i klaveret & det ber vi om ursäkt för. Däremot är det väldigt viktigt att man är källkritisk i såna här lägen, & tyvärr har vi även blivit anklagade för saker vi aldrig sagt eller gjort , pga felanklagelser som spridit sig som ringar på vattnet bland unga ( väldigt unga) människor på olika sociala medier”, skriver Pernilla och fortsätter:

“Jag & Sofia tar avstånd från all sorts rasism & homofobi & är & har alltid varit måna om alla människors lika värde”.

 

FOTO: Ibl

Annons