LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter Lotta Ramels kärlekskrasch – kraven på nya mannen: ”Inte alltid bra”

10 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
Lotta Ramel var en av deltagarna som sökte kärleken i Hotell Romantik.
Men någon kärlek blev det inte.
– Men rent allmänt är kvinnor mycket mer på alerten, de är mer samhällsmedvetna och intresserade. Många män gubbar till sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”Brand logo
Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”

Lotta Ramel, 66, var en av deltagarna i SVT:s dejtingprogram Hotell Romantik. Skälen till att hon skickade in en ansökan var många:

– Först och främst ville jag hitta kärleken såklart. Jag har provat dejtingappar som Tinder, men tröttnat efter bara några dagar. De är alldeles för ytliga och utseendefixerade för min smak, berättar hon för Hemtrevligt.

”Rent allmänt är kvinnor mycket mer på alerten”

Det märks rätt snabbt in i programmet vad Lotta inte går igång på hos det motsatta könet:

Annons

– Män som bara pratar om sig själva. Finns det något värre än de som bara är ”jag jag, jag”. Som inte är nyfikna och ställer frågor.

– Och nu generaliserar jag förstås lite, men rent allmänt är kvinnor mycket mer på alerten, de är mer samhällsmedvetna och intresserade. Många män gubbar till sig. Men det finns förstås undantag, lägger hon snabbt till med ett leende som kanske kan tolkas som att det rent av var någon där på hotellet som var just ett sådant…Om Lotta får beskriva sin drömman räcker det med först med två ord.

– Händer och hjärna. Jag tycker att händer kan vara väldigt sensuella. Och så måste det finnas någon form av intellekt. Vi behöver inte precis gilla samma saker, men vi måste kunna föra ett vettigt samtal.

Efter en stund kommer hon på fler saker:

– Massor av humor såklart. Och snabbtänkt. Jag är själv som en reptil och hugger direkt – vilket kanske inte alltid är bra – men han måste vara kvick i huvudet.

Annons
Lotta Ramel

Lotta om första mötet med Ted Gärdestad: ”Pang direkt”

Lotta har nu varit singel ett par år, men det har såklart funnits pojkvänner tidigare. Från 1976 till 1978 var hon gift med Ted Gärdestad, med Johan H:son Kjellgren har hon sonen Jim, 36, och med Ola Fuchs dottern Lycke, 31.

Med Ted var det kärlek vid första ögonkastet.

– En gemensam vän förde samman oss i en dörröppning och det sa pang direkt. Det tog nog bara tre minuter. Jag tror inte att jag har skrattat så mycket med någon som med Ted. Han var rolig, superintelligent och skör.

Annons
Ted och Lotta Ramel 1976.FOTO: Bernt Claesson/EXP/TT
Lotta Ramel och Ted Gärdestad 1977.FOTO: Lasse Allard/Aftonbladet/TT
Annons

Oavsett utgången så ångrar Lotta inte sin medverkan i programmet. Hon har fått vänner för livet och är glad att få vara med i ett dejtingprogram för den mogna åldersgruppen.

– Vi har ju varit diskriminerade och inte fått synas. Så jag vill verkligen medverka till att ta bort tabun kring 60-plussarnas kärleksliv. Visste du att programmet är som mest populärt i målgruppen 30–40 år? Jag tror att det är för att vi inger hopp. Livet behöver inte stagnera efter 65!

Annons