LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hotell romantik-Lotta om kärleksproblemen – efter uppbrottet från Ted Gärdestad

20 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Lotta Ramel
Lotta Ramel öppnar upp för Hänt om jakten på kärlek i ny säsong av Hotell romantik och varför dejting-appar inte faller henne i smaken:
– Jag blir bara irriterad och uttråkad, säger hon.
Annons
Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”Brand logo
Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Snart slår portarna upp för ännu en säsong av Hotell romantik som välkomnar singlar över 65 att söka kärleken under solens sken i Portugal.

I årets säsong är ingen mindre än Lotta Ramel en av de modiga deltagarna som sökt till programmet för att hitta kärleken. Hänt har pratat med Lotta som öppet delat med sig av hur det är att dejta när man har blivit lite äldre.

– Att dejta i min ålder är ingen skillnad mot när jag ung, det är samma pirr, samma motor som går igång. Däremot är det inte helt lätt att träffa någon i min ålder, berättar Lotta för Hänt.

Lotta Ramel om att släppa kontrollen: ”Där har vi deltagare ingen kontroll alls”

Lotta Ramel verkar vara immun mot nervositeten och det kanske inte är så konstigt med tanke på hennes många år i rampljuset, men att släppa på kontrollen är något hon har svårare med.

– Om det är någonting jag är nervös över, så är det att när jag står på scenen har jag kontroll själv på vad jag gör, men här sker ju det mesta vid klippbordet och där har vi deltagare ingen kontroll alls. Jag vet ju inte hur dem har klippt ihop det här, säger Lotta Ramel till Hänt.

Annons

Sättet man träffar en potentiell dejt på har förändrats i samma takt som tekniken har gjort framsteg. Idag är det lättare att träffa någon via en dejting-app än i verkliga livet. Att dejta via appar är dock inget Lotta Ramel har fastnat för.

– Tinder är den enda appen jag har provat och jag blir bara irriterad och uttråkad. Det tar mig två dagar sen har jag swajpat hit och dit och bara tittat på en skärm. Jag vill lära känna en person, doft, kemi och ögonkontakt som det va förr i tiden helt enkelt, förklarar Lotta för Hänt.

Svårigheterna i att dejta som en offentlig person: ”Man kan inte lite på alla män oavsett vem man är”

Som offentlig person och dessutom dotter till Povel Ramel, och exfru till Ted Gärdestad kan det vara svårt att lita på människors verkliga intentioner, som tur är hjälper faktiskt det faktum att Lotta inte gillar dejting-appar.

– Man kan inte lita på alla män oavsett vem man är, och då är det lättare att träffa någon i verkliga livet än på tinder, om jag träffar någon i verkliga livet kan jag snabbt läsa av det, säger Lotta.

Annons

Lotta är en reality-fantast utav rang och tittar på de flesta serier hon kommer över. Det finns några andra reality-program som Lotta gärna hade varit med i förutom Hotell romantik om hon fick önska.

– Jag önskar att jag kunde vara med i Robinson, men jag tror inte att min kropp skulle palla det. Sen skulle jag vilja vara en bättre kock så att jag kunde säga Mästerkocken. Farmen skulle jag inte palla, sova fem personer i ett rum och vara 66 år nej jag är lite för bekväm, hade jag varit yngre hade jag tyckt att det var kul, berättar Lotta.

FOTO: Janne Danielsson / Lotta Ramel privat

Annons