LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter livskrisen – nu har Lykke Li hittat kärleken i amerikansk stjärnproducent

16 sep, 2015 
AvMagdalena Divina Khodr
Lyckliga Lykke Li. Trots framgångar, utsålda spelningar och en tjock plånbok hamnade Lykke Li på botten. Nu har hon hittat kärleken i Jeff Bhasker som fått henne att le igen.
Annons

Svenska stjärnskottet Lykke Li, 29, har egentligen aldrig drömt om att bli en “Red carpet”-stjärna, men hyllas i dag världen över för sin originella musik.

Under sista USA-turnén bröt hon ihop totalt efter tre års turnerande. I bagaget hade hon två platina­säljande album och ett hyllat “Twilight”-soundtrack. Men när kärleken med filmproducenten Tarik Saleh, 43, plötsligt tog slut, hade framgångarna och de utsålda konserterna ingen betydelse. Lykke hade nått botten och visste inte hur hon skulle ta sig upp.

Nyseparerad och förkrossad flyttade sångerskan till Los Angeles där hon hittade ett hus i Hollywood Hills. Det enda sällskap hon hade var en flaska whisky och ett öde trägolv. Där låg Lykke, lamslagen med krossat hjärta.

STOCKHOLM, SWEDEN, 2014-03-06. Galapremiär av filmen Tommy på biograf Rigoletto, Stockholm. Bilden: Kristina Åberg, Lykke Li Zachrisson, Ola Rapace, Moa Gammel, Johan Rabaeus, Ingela Olsson, Tarik Saleh Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS All Over Press
Lykke Li gjorde filmdebut i Tarik Salehs thriller “Tommy” där hon spelade mot bland andra Ola Rapace och Moa Gammel. Foto: All Over Press

– Min relation tog slut och jag hade ingenstans att bo, så jag hittade det här huset och det fanns ingenting utom ett piano. Kylskåpet var sönder, jag hade ingen bil, inget att äta. Utan möbler och utan kompass. Jag låg på golvet och grät i två veckor. För att ta mig upp började jag skriva låtar, berättade Lykke Li för Elle.

Annons

Svackan visade sig vara en känslomässig kollaps.

– Jag grät hela dagarna. Så fort jag satte på smink grät jag igen och allt rann av. Jag blev sjuk hela tiden.

Vid ett tillfälle blev stjärnan tvungen att besöka en rock’n’roll-doktor som körde en kortisonspruta i rumpan bara för att hon skulle kunna stå på scen. Vändningen blev att börja skriva musik igen.

Lykke Li tog med sig nye pojkvännen Jeff Bhasker på Guldknappen. Foto: Malin Bondeson

– Jag ville inte dansa och skrika längre. Jag ville sätta mig ner en stund och se om jag dög som jag var. Med bara text och melodi som vapen. Helst i totalt mörker. Det har handlat om att överleva, jag hade inte en tanke på att någon skulle höra den. Det är som att kika in i mitt hjärta. Jag gick till flera läkare och fick diagnostiserat att jag lider av posttraumatisk stress. Jag har samma värden som hos en person som har varit i krig. Jag lever i mitt eget krig, sa hon då.

Annons

Men nu har vinden vänt för Lykke Li. När Hänt nyligen träffade stjärnan på Guldknappen strålade hon av lycka. Med sig från USA hade hon nye pojkvännen, superproducenten Jeff Bhasker. I CV:t har han bland annat två Grammy Awards, och har samarbetat med världsstjärnor som Jay-Z och Kanye West.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons