Efter kritiken: Nu ger Lulu Carter svar på tal

Efter att ha kritiserat svenskarnas klädstil, hamnade Lulu tidigare i veckan i en riktig kritikstorm. Nu berättar hon för Hänt om vad hon egentligen menade.

Efter en promenad genom ett sommarvarmt Stockholm fullt av turister hamnade inredaren Lulu Carter, 56, nyligen i mediamannen Daniel Redgerts studio för att spela in en podcast. Där och då fick Lulu ”feeling” och ondgjorde sig över turisternas kläder och hur de ser ut och även deras barns kläder.

– Jag blir så jävla irriterad på att svenska folket inte kan klä sina barn. De är inte så bra på att klä sig själva alla gånger. Men ungarna ser för jävliga ut, säger hon i podcasten.

Det gjorde att den kontroversielle inredaren fick springa gatlopp i media. Tur för henne då att hon är på semester på en liten ö utanför Sicilien i Italien med dålig mobiltäckning.

– Nej, jag ångrar inte vad jag sa. Jag har blivit nedringd och bombarderad med arga mail, och jag kan förstå det på ett sätt. Eller så lyssnar man på podden och hör att jag säger det med en smula ironi i rösten. Men visst, jag står för att svenskar är för jävla dåliga på att klä sig, du kan hamna i Bålsta eller i Uddevalla och det är lika illa. Man blir mörkrädd, säger hon.

Lulu Carter, som slog igenom i TV4-programmet ”Äntligen hemma” för femton år sedan, är fullt medveten om att hennes egen uppenbarelse och stil har varit föremål för mycket tyckande.

– Jag har fått så mycket skit under åren! Är man en offentlig person – Gud vad jag hatar det ordet – är det okej att bli bombarderad med elakheter. Jag får personliga angrepp nästan varje dag, ”du är så jävla ful”, kan de skriva. Vänner i min närhet blir nästan chockade.

I podcasten ”Tankar med…” säger Lulu att hon föraktar människor som klär sig fult. Nu medger hon at det kanske var at ta i.

– Jag föraktar dem inte, men jag ser ned på människors klädsmak, så är det. Och jag hackar inte på barnen, det är i så fall föräldrarna som klär dem som jag inte gillar…

Läs också: Lulu Carter avslöjar: ”Vi levde i ett öppet förhållande”

Läs också: Lulu Carter om mardrömstiden på TV4: ”Skrämmande och tragiskt att en arbetsplats kan vara så”

Foto: IBL