Efter kritiken – Mommas ord om sanningen bakom Farmen

Momma Merzi

Momma Merzi fick lämna gården under veckans avsnitt av Farmen.
Nu svarar han på kritiken som har riktats mot honom efter programmet.
– Bilden stämmer inte fullt ut.

Momma Merzi, 30, satt tillsammans med sina kollegor från Arbetsförmedlingen i Karlshamn när de sa åt honom att söka till Farmen. Utan att lägga någon större vikt tog han in vad hans vänner sa om att han har en “underhållande personlighet” som “passar i tv”. En vecka senare var ansökan inlämnade och snart stod det klart att han skulle bli en av deltagarna som checkade in på gården.

Men under söndagens avsnitt tar Mommas resa slut. Efter att Simon Axelsson, 25, valt honom till andre kämpe möts de båda i tinget. Efter en tuff kamp snubblar Momma på målsnöret och är tvungen att lämna Farmen.

– Jag är världens stoltaste människa. Jag överlevde i en farm som hade noll kunskap om, jag har förändrats som människa, säger han i programmet.

Svarar på kritiken

Trots att Momma värdesätter tiden på Farmen och de vänskapsband som han knöt i programmet menar han att tiden efter att han lämnade gården har varit tuff. Momma är en av de deltagare som varit tongivande och mycket hat har riktats mot honom och hans person.

– Jag har fått fruktansvärt mycket rasistiska kommentarer, både till mig direkt men även i kommentarsfält på sociala medier. Man nämner min fru och undrar om jag tvingar henne att bära burka eller om jag blir sjuk av griskött, det är sjukt.

En del av kritiken mot honom kretsar kring att Momma skulle vara lat och otrevlig – en bild som han själv inte känner igen. I stället menar han att det är sättet TV4 klippt programmet på som har gett tittarna en missvisande bild av honom.

– Den bilden stämmer inte fullt ut. Det är klart jag har jobbat. Jag och Peter skojar framför kamerorna när vi säger att vi är lata, jag har huggit mest ved av alla som var där inne. Sen är det väl klart att jag kanske har vilat lite mer än de andra som var därinne.

Har anklagats för mobbning

Att han skulle varit elak eller oförskämd håller Momma inte alls med om. Under sin tid i Farmen hamnade han i en konflikt med Haroon Johansson, 53, något som tittarna reagerade över.

– Jag har varit rakt och ärlig. Jag är en sån som står för vad jag tycker. Sen att vissa människor har vridit det till att det skulle funnits någon typ av mobbning tycker jag bara är löjligt. Hade det funnits någon typ av hot eller liknande hade TV4 slängt ut mig från produktionen.

Trots att flera bråk och oenigheter har setts blossa upp inne på gården menar Momma att stämningen mesadels var god mellan deltagarna.

– Folk pratade ju men jag upplever mest att det var på grund av allt paktande. Sen är det som i vanliga livet, man kommer inte överens med alla.

SENASTE NYTT!