Efter kärlekssveket – Lena Ph:s känga till exet: "En dålig affär"

I slutet av juni har Lena Philipsson premiär för sin första sommarturné på 12 år. Mycket av skämten under showen kommer att kretsa kring hennes ex-män.

Lena Philipsson, 52, hade premiär för sin hyllade show “Jag är ingen älskling” redan våren 2016 på Cirkus i Stockholm och har redan under förra året turnerat Sverige runt med den ett första varv. Och snart ska sångerskan ut med samma show på sin första sommarturné på 12 år.

“Jag är ingen älskling” har gått hem både hos publiken och recensenterna. Mycket eftersom sångerskan både har humor och visar upp en privat sida i den. Bland annat avhandlar hon sina tidigare män och passar på att ge några av dem riktiga kängor.

Lena har en lång rad omskrivna förhållanden bakom sig. Hon var gift med Måns Herngren, 53, mellan 1993 och 2001 och tillsammans fick de barnen Noa, 25, och Saga, 20.

I slutet av 2004 blev hon tillsammans med Martin Björk, 46. De flyttade snart ihop, men separerade igen 2008. Året därpå träffade Lena Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 58, som hon gifte sig med 2010. Paret skilde sig dock redan 2012 efter att Per varit notoriskt otrogen med ett antal olika kvinnor. Och i sin show har sångerskan gått hårdast åt ex-maken Per  som hon i en sång kallar för en “dålig affär”.

– Var det för elakt? frågar Lena Philipsson i showen.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Hon fortsätter:

– Jag är så glad att jag inte skaffat barn och en hel jättestor släkt med Per Holknekt… Per var en dålig affär, var en kass miljonär… Eller förresten förlåt, jag ber om ursäkt. Ja det var lite too much ja. Lite för mycket. Jag ber om ursäkt. Var det för elakt, frågade hon publiken.

– Nej, blir det rungande svaret från den entusiastiska publiken.

Men även relationen med Martin Björk får sig en törn i ”Jag är ingen älskling”:

– Jag gick på promenad med min hund i en park. Och alla vänner sa till mig att jag verkade så stark. Men innerst inne grät jag som ett litet barn, fast jag log och dansade så blev jag aldrig glad. Har aldrig dejtat någon grek, ingen dansk eller kines, aldrig någonsin någon turk. Men jag har varit ihop med Martin Björk.

Men trots att hon dissar flera ex är det en av dem Lena snarare gör en vänskaplig kärlekshyllning till, nämligen Måns. En låt tillägnar hon barnen hon har med honom och Måns har gjort det bildspel som visas till låten.

– Tänk vad tiden går. Jag vet inte om ni såg att det var Måns, barnens pappa, som hade fått göra bildspelet till just den här låten. Det tyckte jag kändes extra fint. Att det fick vara en familjeangelägenhet, att mamma sjunger och pappa gör foton. Så har vi det i vår familj, förklarar Lena från scenen.

Nu återstår det att se om sångerskan lagt in några ytterligare skämt om sina ex när det är dags för nypremiär för sommarturnén i Skellefteå den 28 juni.

LÄS OCKSÅ: Lena Philipssons hårda pik – mot Per Holknekt i SVT

LÄS OCKSÅ: Lena Philipssons förändring – därför byter hon liv: ”Inte vågat”

Hetast på Hänt TV: GRÖNA LUND: Hemliga SNUSK-BILDERNA som alla missat

Foto: IBL

SENASTE NYTT!