LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter bilden – Skäringers hån mot Hannah och Amanda

09 jul, 2017 
AvOla Brising
Göteborgspoddarna Mia Skäringer och Anna Mannheimer tycker det är skitlöjligt att stockholmare är så ängsliga och gör allt för att vara rätt. Som exempel på det ger Mia bloggkollegorna Hannah Widell och Amanda Schulman en rejäl känga.
Annons

I senaste avsnittet av Göteborgspodden “Skäringer & Mannheimer” tar Anna Mannheimer, 54, upp att hon tycker det är pinsamt då artister åker runt i landet och försöker härma dialekterna dit det kommer. Det låter bara pinsamt, föraktfullt och blir fel. Det är ingen rolig grej enligt Anna Mannheimer.

– Härma inte dialekten dit du kommer… Du kan säkert härma skånska i Stockholm, men kom inte som stockholmare till Skåne och försök att prata skånska och tro att skåningarna ska gilla dig, säger Anna Mannheimer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Dags att sluta vara ängslig, tycker Mia Skäringer.
Dags att sluta vara ängslig, tycker Mia Skäringer.

 

Mia Skäringer, 40, håller med, säger att det bara är stockholmare som har för vana att härma dialekter dit de kommer, tänker efter, blir irriterad och börjar fundera på vilka stockholmarna egentligen tror de är:

Annons

– Det är en så liten, liten, liten ring där inne i en sån liten, liten stad. Och så är den så ängslig. ”Åh. Titta vad gör han nu? Ska jag göra så? Ska ja gå på det stället?” Är inte det det ängsligaste av allt, att hålla på i den här lilla ankdammen, för Stockholm är ju en pytteliten stad egentligen? säger Mia och fortsätter:

– Den är jättevacker och jättetrevlig, men det är ju inte någon storstadskänsla utan jag tycker snarare tvärtom att man vet exakt vad som är på och av…  Du kan ju inte bara gå in och äta nånstans, på Harry´s och beställa en entrecote, när du har detta utbud.

Mia tycker det är tröttsamt att allt blir till medvetna val för många i Stockholm. Komikern förklarar vad hon menar genom att ge en känga åt och ironisera podd-kollegorna Hannah Widell, 42, och Amanda Schulman, 37:

– Då blir det ju att du får gå in och titta på “hannahamandareports”. ”Vad gäller nu? Oj! Nu ska man äta en gul glass och ha på sig ett par gula skor. Åh herregud! Jag är helt fel. Jag får göra om.”

– Vänta. Nu måste jag veta. Ska man matcha glassen med skorna?, avbryter Anna Mannheimer.

Mia förklarar att hon precis sett en stylad bild av Hanna och Amanda på Instagram och egentligen skiter i skorna och glassen:

Annons

– Det är ju det här när någon annan ska tala om för en vad som gäller. Det är ett väldigt konstigt fenomen egentligen. Det är nån snygg bild på en gul glass och ett par gula skor och då tänker jag lite ”Jaha. Nu jobbar vi lite. Vi matchar glass med skor. Vad händer om man har köpt en storstrut då? Vad har man för skor till det?” Man får nästan matcha glass efter skor så jag får köpa en lakritspuck idag eftersom jag har en sliten vintagekänga, säger Mia Skäringer.

Mia Skäringer menar att folk i Stockholm är extremt medvetna, närmast anala, då det kommer till att försöka matcha allt i färgskalor vad gäller inredning, och konstaterar med ironi i rösten:

– Och så jobbar man väl med kläderna också och då blir man lite ängslig. Då måste man ha några som går i täten och talar om för oss dumbommar hur vi ska göra för att inte vara fel.

 

Foto: IBL, Instagram

Annons