LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter den intima frågan – Mia Skäringer bytte gynekolog

03 jul, 2017 
AvOla Brising
Mitt under cellprovet kom den ytterst obekväma frågan från gynekologen. Komikern blev så förvånad att hon bara svarade artigt istället för att säga ifrån: – Så där ligger jag i en slags ostbåge och diskuterar med huvudet mellan mina egna ben medan hon skramlar vidare, berättar Mia Skäringer.
Annons

I våras startade komikerna Mia Skäringer, 40, och Anna Mannheimer, 53, podcasten “Skäringer & Mannheimer” vilken snabbt blivit populär och fått många lyssnare. I det senaste avsnittet som las ut tidigare i veckan berättar Mia om en jobbig situation hon hamnade i då hon var hos gynekologen i samband med att hon höll på att bli känd för snart åtta år sedan.

– Du vet hur det är rent generellt hos gynekologen. Man går in bakom det här lilla draperiet och tar av sig och det är alltid samma regel. Du tänker kvällen innan: nu ska jag ta ett långt linne, likadana strumpor, hel och ren och bra, raka mig, fint, snyggt, säger hon till Anna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Därefter konstaterar komikern:

– Men nej. Då har du fått på dig nåt kort elände, nån Bicboc-tröja som slutar lite för högt upp, fått rafsa ihop barnens grejer och du har nåt hål på ena strumpan nånstans. Det ser inte bra ut och så ska du gå den där “walk of shame” med risbusken framme ut framför henne som sitter där och antecknar nånting som att det skulle vara det naturligaste i världen. Jag såg ju ändå att hon såg att det var jag.

Annons

Mia fortsätter:

– Sen ska man röva sig upp i stolen, dra med sig halva toalettrullen när man hoppar upp, upp med benen och så ner…

– Och alltid kan du…, fyller Anna i.

– Alltid kan du flytta fram lite. Jättegärna fast det redan är ett cyklopöga vidöppet, instämmer Mia.

Så kommer hon slutligen till den extraordinärt obehagliga situation som uppstod just den där dagen i gynekologstolen:

– När jag ligger där och de är igång och skramlar med de där besticken av olika slag och ska sära gapet om man säger så, då börjar hon prata med mig om “Mia och Clara”, sketcherna vi gjorde då. Och när hon tar cellprovet, den här topsen eller om de knipsar av något, säger hon till mig: “Är det inte väldigt jobbigt att vara så självutlämnande? Å hämta så mycket av sig själv som jag förstår att ni gör i det här programmet?” Det sitter hon och pratar om när hon är långt uppe i mig.

För Mia kändes det så klart extremt utlämnande i dubbel bemärkelse eftersom hon hade gynekologens hand i sig samtidigt som hon fick den känslomässigt intima frågan.

Annons

– Jag tänkte att nu Mia Skäringer, nu säger du ifrån, för det här känns inte bra för mig. Men jag ligger där och svarar istället, tar upp huvudet och svarar artigt mellan mina ben och kommer med ett intellektuellt bra svar, förklarar hon.

Mia Skäringer gifte sig med sin man Gabriel Lazar i höstas.

Den kända komikern försöker förstå varför hon inte sa ifrån:

– Det här gjorde jag för att jag tänkte att det är så förargligt för henne att behöva göra det här. Inte att hon jobbar med det varje dag och har sett betydligt värre ruskor än min, att jag ändå är en ung fräsch person och det är rena barnleken för henne, utan nej. Jag ska ta ansvar och tycka att det är synd att hon valt det här jobbet och ska ner där. Så där ligger jag i en slags ostbåge och diskuterar med huvudet mellan mina egna ben medan hon skramlar vidare.

Mia inser att hon borde ha gått in och markerat det obehagliga i situationen direkt. Det gjorde hon inte. Istället bytte komikern gynekolog.

Foto: IBL, Instagram

Annons