Efter hårda kritiken: Läckberg försvarar Wahlgren

Camilla Läckberg vill att folk ska sluta döma framgångsrika kvinnor för hur de väljer att spendera sina pengar. Nu kliver hon in till försvar för Pernilla Wahlgren som fått ta emot hård kritik för sitt husköp.

När Pernilla Wahlgren, 49, nyligen köpte ett hus i Marbella, fick hon motta stark kritik från sina fans.

Pernilla berättade om jakten på huset i Marbella i sin bloggoch läsarnas reaktioner som följde var långt ifrån positiva.

”Undrar om dina egna barn ens är tacksamma av allt de får serverat eller om de bara tar det för givet. Det var inte så längesedan du reste till ett flyktingläger och du gick runt med tårar i ögonen. Tänker du någon gång på alla dessa barn du mötte när du sitter där och dricker ditt bubbel med en ocean View?”, kommenterar en läsare.

Nu ger sig författaren Camilla Läckberg, 42, in i debatten. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon drar sig för att visa upp fina saker som hon köpt eller fått – just för att hon vet att hon får kritik. Där känner hon igen sig i Pernilla Wahlgrens upplevelse.

Ser ju nu t ex sura kommentarerna till @pernillawahlgren när hon köpt hus i Marbella – medan Zlatan bara får “du är kung” typ när han köper båt i 100-miljonersklassen. Unnar dem båda sina inköp lika mycket, min poäng är att främst kvinnor inte får kosta på sig trots att de själva jobbat sig till pengarna”, skriver Camilla Läckberg och fortsätter:

Pernilla t ex vet jag har slitit hårt sedan unga år och förtjänat baske mig varje öre och vad hon än vill unna sig. Och jag tycker helt ärligt detsamma om mig. Jag borde inte skämmas för de saker jag unnar mig.

Camilla Läckberg påpekar att män sällan kritiseras för sina dyra inköp på samma sätt som kvinnor. Hon uppmanar också journalister att sluta fråga om hennes privatekonomi när hon blir intervjuad.

Men vi måste sluta döma kvinnor hårdare. Jag ser inte män kritiseras för dyra klockor, bilar, portföljer eller golfklubbor. Så kritisera inte oss kvinnor när vi unnar oss en väska, ett smycke, eller ett par skor, när vi själva jobbat ihop möjligheten. Och snälla sluta fråga mig i intervjuer “hur jag spenderar mina pengar” när ni mycket sällan frågar män detta…...”, skriver författaren.

FOTO: Instagram, IBL

Läs mer: Läckbergs bröllop kraschat av Carola: ”Känner henne inte”

Läs mer: Fansens kritik efter husköpet – Pernilla Wahlgrens försvar

SENASTE NYTT!