Efter hånet mot Maddes döda hund – nu kritiseras duon av familjevännen

Alex och Sigge hånade och skrattade åt prinsessan Madeleines döda hund Zorro i sin podcast. Nu riktar kungafamiljens vän Elisabeth Tarras-Wahlberg kritik mot duon.

Det var i december 2015 som det blev offentligt att prinsessan Madeleine, 35, hade tvingats ta farväl av sin hund Zorro. Prinsessan fick den lilla Jack Russell-hunden i födelsedagspresent våren 2006 av sin dåvarande pojkvän Jonas Bergström, 38, och hade sedan dess Zorro vid sin sida under nio år.

Men vid ungefär samma tidpunkt som media rapporterade om hundens död ska prinsessan ha bestämt sig för att börja lyssna på den populära podcasten “Alex och Sigge“, som drivs av medieprofilerna Alex Schulman, 41, och Sigge Eklund, 43. En nära vän till prinsessan hjälpte henne att ladda ner ett avsnitt, som hon sedan lyssnade på under en flygresa till London.

LÄS OCKSÅ: Hemliga detaljen i prins Gabriels namn som alla missat

Tyvärr var det avsnittet med namnet “Zorro” som prinsessan Madeleine fick höra. Podcastavsnittet inleds med att Alex Schulman väser namnet “Zorro” och skrattar. Därefter diskuterar podcast-duon under flera minuter hundens död, skrattar åt händelsen och raljerar kring medierapportering om det.

– Varför är det så kul? Det är ju hemskt egentligen, det är en familjemedlem som har dött. Hovets hund, Madeleines hund har dött. Men direkt får vi ju något slags samförstånd om att det här är någonting som det inte går att hålla sig för skratt åt. Varför skrattar man när Zorro dör?,  säger Sigge Eklund i podcasten och fortsätter med ett skratt:

– Jag tror inte att alla vet att Zorro är död, men det är han ju. Han är inte bara död, han är skitdöd.

I podden får Sigge direkt medhåll av Alex Schulman, som skrattar högt med honom.

– Det är klart man måste skratta lite åt det, säger han i avsnittet och fnissar.

Zorro blir klappad av kronprinsessan Victoria. 

Prinsessan Madeleine och Zorro promenererar på Gärdet.

Zorro åker båt med hela kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på promenad med Leonore och Zorro.

Kungen och Zorro.

Prinsessan Madeleine och Zorro på utflykt i New York. 

Zorro på borggården vid Stockholms slott.

Nu svarar hovets tidigare informationschef och kungafamiljens vän, Elisabeth Tarras-Wahlberg, 66, på hånen mot prinsessan Madeleine. I podcasten “Tankar med“, som drivs av Daniel Redgert, riktar hon kritik mot Alex och Sigge.

– Det var inte bra. Där ser man, säger hon och fortsätter:

– Man ska vara försiktig med vad man säger.

LÄS OCKSÅ: Hovets hemliga krismöte – därför tvingades de avslöja Madeleines graviditet så tidigt

Foto: IBL

Senaste nytt