Artikeln innehåller reklamlänkar

Bondeparet Sebastian och Petra Liljeblad har fått en dotter

Sebastian Liljeblad och Petra från Bonde söker fru har fått barn

I somras avslöjade Bonde söker fru-paret Sebastian och Petra Liljeblad att de väntade sitt första barn. Efter en tuff graviditet där Petra drabbades av sjukdomen hyperemesis är deras dotter äntligen här!

Sebastian och Petra Liljeblads kärlekssaga startade i Bonde söker fru 2014 och redan när Sebastian läste Petras brev förstod han att hon var kvinnan han ville leva med resten av sitt liv. Och nog hade han rätt. Sommaren 2017 gifte det sig och sommaren därefter avslöjade de den glada nyheten att de väntar sitt första barn!

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men graviditeten har inte varit en dans på rosor. I en intervju på programledaren Linda Lindorffs Instagram delade de med sig av glädjebeskedet. Petra Liljeblad drabbades under sin graviditet av det ovanliga tillståndet hyperemesis, som innebär att hon lidit av ett extremt illamående.

– Jag har haft en ganska jobbig graviditet fram till vecka 23-24 där någonstans. Jag har typ varit en patient här hemma. Sebastian har tagit hand om mig. Jag har inte gjort mer än att kräkas, berättar Petra, något Expressen skrivit om.

Tillståndet drabbar cirka 5 procent av kvinnor som är gravida. Petra Liljeblad beskriver att hon påverkats något enormt av illamåendet och det har gjort att hon inte kunnat arbeta.

– Jag har varit uppe varannan timme dygnet runt och kräkts sedan vecka fem.

Men nu är de tunga sjukdomsdagarna och graviditeten över! På Instagram meddelar bondeparet nu att de fått sitt första barn!

”I söndags klockan 23.07 kom vår älskade lilla dotter till världen, 3875 g och 51 cm och frisk och stark. Som vi har längtat efter dig. Du är sååå älskad från första stund”, skriver Sebastian.

Han passar i samma veva på att hylla sin hustru Petra som tagit sig igenom både en jobbig graviditet och en tuff förlossning.

Jag är så stolt och imponerad över min älskade fru som har kämpat sig igenom en jättejobbig graviditet och dessutom tog sig igenom förlossningen som hon önskade så naturligt som möjligt trots att hon inte fick behålla någon mat under dagen”, skriver han och fortsätter:

Vi vill också rikta ett enormt tack till personalen på förlossningen och BB på Värnamo Sjukhus, hela vägen har vi känt oss trygga, sedda och omgivna av varmhjärtade proffs.

LÄS MER: Lindorffs avslöjande – bondeparet hemligt gravida

LÄS MER: Bonde söker fru-Petra Liljeblad drabbad av hyperemesis

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!