Efter familjens önskan – så hedrar Telenor Michael Perlitz

Michael Perlitz på Telenors reklamfilmer.

Den 4 maj nåddes svenska folket av nyheten om att Michael Perlitz, känd från Telenor-reklamen, hastigt gått bort. Nu rapporterar Expressen om familjens beslut att hedra Michael.

Michael Perlitz blev ett välbekant ansikte för många när han klev in i rollen som pappan Sören i reklamfilmerna för Telenor. Sedan 2011 har han synts i tv-rutan tillsammans med ”Telenorfamiljen”, men under förra helgen möttes Sverige av det tragiska beskedet om att skådespelaren hastigt har gått bort. Han blev 50 år.

För Expressen berättar nu Michaels bror Marcus Perlitz att familjen ännu inte fått veta dödsorsaken.

– Det kommer man nog att få reda på men den undersökningen är inte klar. Men det var en förmodad hjärtattack och jag kan säga så mycket som att vi inte har hittat någon annan rimlig förklaring. Det finns inga tecken som pekar på något annat än hjärtattack, säger Marcus Perlitz.

Det var i samråd med Michael Perlitzs familj som Telenor meddelade den tragiska nyheten på Facebook, där företaget uttryckte sin sorg över Michaels plötsliga bortgång.

”Telenor sörjer Michael Perlitz. I fredags nåddes vi av det mycket tragiska beskedet att Michael Perlitz gått bort hastigt. Efter samråd med och önskemål från Michaels familj har vi beslutet att dela informationen offentligt och visa vårt deltagande i sorgen”, skrev Telenor i inlägget.

Vidare skrev företaget att de valt att för tillfället stoppa majoriteten av den reklam där Michael medverkar, för att kunna fortsätta ha en nära dialog med hans anhöriga.

”Våra tankar är först och främst med hans familj i denna svåra stund. Vi sörjer en fin kollega, skådespelare och vän som lämnat oss allt för tidigt. Vila i frid, Michael”.

Hyllning till Michaels minne

Några dagar senare har Telenor i samråd med Michaels familj kommit fram till beslutet att återuppta reklamkampanjen under fredagen, det rapporterar Expressen.

”Vi är alla överväldigade av all fantastisk respons och varma kärlek vi mött med anledning av den tragiska bortgången av Michael Perlitz. I samråd med Michaels anhöriga och efter deras önskemål har vi tillsammans tagit beslutet att återuppta vår reklamkampanj som nu innehåller en hyllning till Michaels minne. Det är vår gemensamma uppfattning att detta är vad Michael själv hade önskat”, säger företagets marknadschef Linda Wetterborg i ett uttalande.

I reklamfilmen finns texterna ”Your light shines on” och ”Till minne av Michael Perlitz 1968–2019”.

Marcus Perlitz säger till Expressen att han inte sett hyllningen.

– Jag vill se den först och då kommer nog känslan att träffa mig. Jag har bara fått höra om den, säger skådespelarens bror till tidningen.

Samtidigt hoppas han att den är smakfull och menar att familjen tycker det är fint att Michael Perlitz hyllas.

– Ja, är den smakfull och hyllande så är vi väldigt positiva till det. Det är klart att vi tycker att det är fint om han hyllas på ett fint sätt som den skådespelare och den speciella personen han var. Det är roligt att han hyllas, säger Marcus Perlitz.

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!