Efter Dannys påhopp – Loreen berättar sin sida

Efter Dannys påhopp – Loreen berättar sin sida

2012 vann Loreen Melodifestivalen och Danny Saucedo fick nöja sig med en andra plats. Efter det uttryckte Danny sin besvikelse i media – nu berättar Loreen sin sida av händelsen.

2012 vann Loreen Talhaoui, 33, Melodifestivalen med sin låt ”Euforia” som hon sedan tog hem hela Eurovision Song Contest med. Fighten mellan förstaplatsen i Mello-finalen stod mellan henne och förhandsfavoriten Danny Saucedo, 30, vilken slutade med att Danny kom på en andra plats för andra året i rad. Att det var en stor besvikelse för honom var ingen hemlighet:

– Jag skulle fungera bättre än Loreen, det är bara att kolla på mitt nummer, så ser du det. Det Sverige missade var att skicka ett nummer som har bättre chanser i Europa, sa han till Aftonbladet.

På efterfesten dök Danny aldrig upp och i en intervju med ”Värvet” berättar han att det hela tog väldigt hårt på honom.

– Jag gick in i väggen efter Melodifestivalen, jag blev ganska deprimerad faktiskt. Jag ställde in allt, skulle ut på turné, hade inte lust. Jag mådde dåligt och ifrågasatte mig själv helt och hållet, berättade han.

LÄS OCKSÅ: Danny försvara drogen: “Molly har samma uppfatting”

I veckan gästade Loreen podcasten ”Nemo möter en vän” och där berättar hon sin sida.

– Jag har respekt för Dannys form och honom som kreatör, han har utvecklats och kämpar stenhårt, säger hon och fortsätter:

– Jag visste när jag vann, jag kunde se att han som kreatör kämpade stenhårt för sitt performance. Och det var säkert många runt honom som hade förhoppningen att han skulle vinna, och även han hade säkert också det. Det gjorde lite ont i mig att se, jag kände att jag brydde mig men ändå inte och det var en av anledningarna till att jag gick fram och kramade honom, det är ju bara en lek.

Loreen berättar att Danny kom fram efteråt och bad om ursäkt för hur han betedde sig och hon känner att hon har all respekt för honom.

– Det hade han egentligen inte behövt. För det var ingen harm done what so ever liksom, avslutar hon.

LÄS OCKSÅ: Loreen: “Jag har ett funktionellt sexliv”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN