TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Efter avskedet – det ska SKAM-skådisarna göra nu

30 jun, 2017 
AvHanna Svärd
Under måndagen sändes till fansens besvikelse, det absolut sista avsnittet av Skam. Och det var inte bara tittarna som sörjde avskedet, utan även skådisarna berättade om sina känslor kring serien de nu jobbat med i två år. Men allt gott har ju ett slut och nu är det även dags för skådespelarna att gå vidare - och det är inte alla som planerar att fortsätta med skådespeleriet.
Annons

Ungdomsserien Skam tog över hela Sverige på bara några veckor när den släpptes på SVT förra året, och det var inte bara yngre människor som fastnade för ungdomarnas liv på Hartvig Nissens gymnasieskola i Oslo. Alla typer av människor i spridda åldrar har kunnat relatera till de olika karaktärerna och deras vardagsproblem kring fest, sex, bråk och vänskap, och bara i Sverige har serien streamats över 22 miljoner gånger. Men efter fyra succésäsonger är det alltså dags för ett avslut för Skam, något som seriens regissör Julie Andem skrev om på sitt Instagramkonto där hon var generös med kärleken gentemot fansen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Även om många blir ledsna och upprörda är jag säker på att det är det riktiga beslutet. Bli inte ledsna, kära Skamfans. Ni är de bästa fansen i världen. Jag kommer att sakna er när Skam är slut”.

Och det är inte bara för fansen det är dags att gå vidare och hitta nya favorit-serier att följa, utan även skådespelarna från succéserien ska möta nya utmaningar i livet. Några av dem vill satsa vidare på skådespelarkarriären medan några har helt andra planer. Iman Miskini som spelar Sana som är huvudrollsinnehavaren i sista säsongen, är ett exempel på en av skådisarna som vill testa något helt nytt. För norska Aftenposten berättar hon om sina planer på att göra lumpen.

Annons

– Nu ska jag in i militären, det är det jag fokuserar på. Och så har jag en del andra projekt på gång, men de kan jag inte säga något om nu. Ni får följa mig på Instagram!

Ulrikke Falch som spelade Vilde var känslosam under de sista inspelningstimmarna med Skam-gänget och delade med sig till NRK.

– Det var väldigt tråkigt att spela in det sista avsnittet. Jag tittade mig omkring och såg på människorna som jag arbetat med i två år. Jag grät massor.

Ulrikkes plan är att satsa på sina studier, men hon berättar också att hon kan tänka sig att kombinera det med mer skådespeleri. De andra Skam-skådisarna som planerar fortsätta med skådespelandet är Josefine Frida Pettersen (Noora) som redan i februari fick en roll i teaterpjäsen “Robin Hood” i Norge, Thomas Hayes (William) som även varit med i serien “Elven”, David Alexander Sjøholt (Magnus) som vill skådespela inom tv eller film, Henrik Holm (Even) som under våren skrev på ett skådespelarkontrakt med agentbyrån “Panorama Agency”, Ina Svenningdal (Chris) som studerar på Teaterhögskolan och Tarjei Sandvik Moe (Isak) som planerar att satsa på en musikalkarriär och som ska vara med i musikalen “Grease” i Norge.

Marlon Langeland (Jonas) vet inte vad han ska göra nu men menar att serien har öppnat nya möjligheter för honom. Och Saxha Kleber som spelar Madhi i serien har berättat för NRK att han planerar att byta ut skådespeleriet mot att satsa på att bli hantverkare.

Foto: IBL

Annons