LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter 10 års tystnad – här gör Skurt comeback

19 dec, 2017 
AvJoakim Almén
Lagom till TV3:s 30-årsjubileum som tv-kanal gör deras gamla flaggskeppskaraktär Skurt comeback. Nyligen medverkade han i en intervju med Aftonbladet TV.
Annons

Minns ni Skurt? Skurt var den lilla grodkaraktären som var TV3 trogen i närmre 20 år. Han innehar det inofficiella rekordet i antal intervjutillfällen med drottning Silvia – hela tolv gånger har han, eller ja indirekt Ingamay Hörnberg som gör Skurt röst, intervjuat drottningen.

Skurt var känd för sin säregna intervjuteknik och sitt sävliga uttal och var en favorit för många barn under kanske framförallt 1990-talet. Och nu, lagom till TV3:s 30-årsjubileum som tv-kanal nästa år, gör Skurt comeback. Han medverkade nyligen i Aftonbladet TV – tillsammans med IngaMay Hörberg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I intervjun berättar Ingamay hur Skurt-sagan startade.

– Vi hade ett litet tv-bolag i Malmö och vi fick förfrågan att göra ett underhållningsprogram. Så kom han som hade hand om allt och sa att han hade ansvar för barnprogrammen. “Men vi har inte hittat någon, vi skulle vilja ha en programvärd”, säger hon till Aftonbladet.

Annons

Skurt och Ingamay hade tidigare uppträtt för barn på sjukhus. De spelade in ett program själva och skickade in,

– Så kom det ett telegram till Skurt att han var välkommen att skriva på ett femårskontrakt. Och han fick gärna ta mig med, berättar Ingamay.

Men snart fick Skurt sitt alldeles egna program.

– Det blev ett sånt sug så han fick snart sitt eget, säger Ingamay.

Skurt har sedan han slutade på TV3 arbetat med att göra filmer åt välgörenhetsorganisationer. Filmer som bland annat visats i svenska skolor. Han har även en egen hemsida där det finns en hel del härliga bilder från förr.

Foto: Youtube

Annons