LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Äntligen! "Andra avenyn" gör comeback – efter 10 år

19 nov, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Det har gått 10 år sedan tv-serien "Andra avenyn" började sändas på SVT. Nu får serien nytt liv genom en stor dokumentär med skådespelarna.
Annons

Det var 2007 som den populära dramaserien ”Andra avenyn” började sändas på SVT. I serien fick tittarna flera dagar i veckan följa karaktärerna Jossan, Roxana, Kim, Hamza, Karim och fler därtill i deras liv i den fiktiva stadsdelen Riverside i Göteborg.

Nu gör serien comeback i form av en dokumentär. Paret Sebastian Magnusson och Caroline Eriksson från Kalmar ligger bakom produktionen och har på eget bevåg intervjuat de flesta av skådespelarna från serien och tagit tillbaka dem till platserna där serien utspelade sig.

– Allt är ideellt, det är inget produktionsbolag som är bakom oss, utan vi har bokat intervjuer och ordnat allting helt själva. Vi har lagt ner otroligt mycket tid och pengar på transport och boende. Man kommer att få följa med skådespelarna och höra deras roligaste minnen och höra mer bakom serien, säger Sebastian Magnusson till Hänt.

Och trots att det är två privatpersoner som gör dokumentären, har i princip alla skådespelare valt att ställa upp. I filmen kommer bland annat Maya Rung (Liv), Fortesa Hoti (Roxana), Stefan Gödicke (Tony), Mohammed El Assir (Hamza), Anders Nordahl (David), Mohamed Said (Karim), Jonas Bane (Kim), Claes Ljungmark (Hästen), Gunilla Johansson (Lotta), Fyr Thorwald (Roland) och Hans Mosesson (Per-Erik) att medverka.

Annons

Dessutom kommer också Alicia Vikander, som spelade rollen som Jossan i serien, att vara med i dokumentären på ett eller annat sätt. I dag lever hon i Hollywood, är aktuell med huvudrollen i “Tomb raider” och prisades 2016 med en Oscar.

– Alicia är med och medverkar. Hon jobbar rätt mycket och när vi hade kontakt med henne var hon mitt uppe i en filminspelning och därför kunde hon inte ställa upp på film. Men hon skickade en hälsning och ett stort lycka till, säger Caroline Eriksson.

Hur har skådespelarna reagerat på att ni gör en dokumentär om serien?

– Väldigt positivt. De har varit lite chockade över att någon fortfarande minns serien och att två personer vill göra en dokumentärfilm om den, säger paret.

Dokumentären kommer att vara klar till sommaren 2018, men var den kommer att visas är ännu oklart.

– Den kommer att finnas på Youtube, men vi förhandlar också med SVT om huruvida de vill släppa dokumentären på SVT Play. Vi kommer också att ha en stor premiärvisning i Göteborg för alla medverkande i filmen, säger paret.

Foto: SVT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons