Edward Blom stoppades från att bli pappa: "Du väger ju 50 kilo för mycket"

Att få blir förälder är tydligen en fråga av största vikt. Edward Blom stoppades av socialen, på grund av sitt midjemått.

Gastronomen Edward Blom, 45, och hans Gunilla, 44, är numera lyckliga föräldrar till lille Melchior, 11 månader. Men innan Gunilla blev gravid hade paret stora planer på att adoptera. Ett beslut som blev en tuff kamp mot okänsliga myndigheter. Socialen tyckte nämligen att han var för tjock för att bli pappa.

– Det var förnedrande, säger han i “Malou efter tio“.

Innan paret skulle godkännas ville Socialen kontrollera deras hem. Sedan skulle de berätta för släktingar om beslutet.

– När allt det var gjort sa de “förresten, du väger ju 50 kilo för mycket”, berättar Edward som då blev chockerad och ledsen.

Edward Blom med kärleken Gunilla och lille Melchior.

Hans och Gunillas dröm gick i kras.

– Vi hade lagt ner så mycket tid och betalat avgifter ett par år, vi hade tvingats gå på kurser flera helger. Vi hade satsat så mycket och det var så många inblandade. Hade vi vetat det här med vikten från början hade vi säkert satsat på andra saker, säger han.

Men nu är bebislyckan total. Deras ögonsten Melchior kom till världen den 21 maj i fjol. Den lille visar redan prov på att gå i föräldrarnas fotspår och bli en gourmand, tidigare har Edward berättat att sonen är förtjust i bland annat anklever. Dessutom har Melchior redan fått prova på allt ifrån schnitzel till inälvsmat.

Av Ninna Bengtsson
Foto: IBL