Edward Blom: "Jag har börjat tänka på hälsan"

Edward Blom äskar mat men efter att sonen Melchior kom till världen, har restaurangbesöken minskat vilket innebär att han också gått ner i vikt på kuppen.

Gastronomen och TV-personligheten Edward Blom, 45, och hans fru Gunilla Kinn Blom, 44, fick sitt första barn, Melchior i maj förra året. Förändringen blev total men välkommen för de båda då de varit vana vid långa middagar och många restaurangbesök. Och det är en märkbart nättare och smalare Edward Hänt möter på Kristallengalan. Kavajen sitter lite lösare och en del av rondören är borta.

– Ja, det stämmer att jag helt enkelt lever lite hälsosammare än tidigare. När Melchior var liten var det enkelt att ta med honom ut på event och på restauranger, han somnade lite varstans men nu när han är 16 månader är det en helt annan sak, det är rutiner och det har medfört att vi helt enkelt inte äter ute på samma sätt längre.

Edward Blom med frun Gunilla Kinn Blom och deras sötnos Melchior.

Föräldraskapet har varit positivt och förändrat honom till det bättre. Det är inte längre fokus på honom själv.

– Man får inte dö för fort nu bara, man måste vara med en stund, skrattar han.

För övrigt är det fullt upp med ett aktivt barn och Edward ligger inte på latsidan.

– Nu börjar han leka, man får styra upp playdates så han träffar andra barn och man måste skära ner på egentiden, det är så det är bara men det är samtidigt väldigt roligt.

Edward Blom har gått ner i vikt. Här på bild med Tore Kullgren under Kristallen.

Edward Blom har gått ner i vikt. Här på bild med Tore Kullgren under Kristallen.

Foto: IBL