LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Edward Bloms första ord om kollapsen i Efter fem: ”Obehagligt”

03 okt, 2019 
Edward Blom
När Edward Blom gästade Efter fem i april var han nära på att kollapsa.
När han återvände till programmet i veckan valde kulturhistorikern att bryta tystanden om incidenten.
– Jag svimmade väl mer eller mindre, säger han.
Annons
Kritikstorm mot Edward Blom efter upptäckten: ”Borde förbjudas!”Brand logo
Kritikstorm mot Edward Blom efter upptäckten: ”Borde förbjudas!”

Gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, 48, är en av Sveriges mest folkkära matprofiler. I våras var han bland annat med i Efter fem där han pratade om påskmat.

Under inslaget lyckades han skrämma programledaren Anna Brolin, 39, rejält då han mitt i direktsändning drabbades av något som liknade ett blodsockerfall. Edward Blom tvingades ta stödja sig på Anna Brolin för att inte falla ihop i studion.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Oj, nu blev jag… jäklar oj. Förlåt mig, sa Edward Blom i programmet.

Efter att avsnittet sänts berättade Edwards hustru Gunilla Kinn, 48, att händelsen troligtvis berodde på att maken inte ätit tillräckligt mycket.

– Han fastar så det måste vara lågt blodtryck. Jag vet inte. Jag har själv varit med i massor av direktsändningar och ibland kan man bli alldeles snurrig av alla strålkastare man har på sig. Jag har inte pratat med honom än, sa hon till Aftonbladet vid tillfället.

Berättar sanningen om kollapsen i Efter fem

Edward Blom ville då inte kommentera incidenten men när han i veckan återigen besökte Efter fem valde han att öppna upp sig för programledaren Tilde de Paula Eby, 46.

Annons

– Jag svimmade väl mer eller mindre. Och vad det berodde på var väl en blandning av allt möjligt, det var ju långfredag. Jag vågar knappt titta på det, säger Edward när de visar klippet.

Att vara tillbaka i samma studio där Edward Blom var nära på att kollapsa för bara ett par månader sedan är tufft för honom, vilket han erkänner för Tilde.

– Det var väldigt obehagligt. Jag är lite nervös nu för jag har ju haft mycket problem med panikattacker och den här gången var det nog inte bara det. Det var nog att jag fastade, det var långfredag och det hade inte hänt något liknande i studion tidigare så det var lite chockartat.

Edward är alltså fortfarande osäker på om han drabbades av en panikångestattack eller ett blodsockerfall.

– De är ju så lika. Svimmar man en gång så, kroppen gör ju inte skillnad på det. Då blir man rädd nästa gång och funderar ”snurrar det inte, slår inte hjärtat lite extra hårt”, säger han.

FOTO: TV4

Annons