TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Edward af Sillén viral i USA – efter Anderson Coopers felsägning

07 nov, 2020 
Emil Karlsson Lagnelius
En felsägning i direktsändning. En skämtsam tweet.
Sen var plötsligt en svensk viral under USA-valet.
Annons

Låter det luddigt? Okej, vi tar det från början.

Ingen har väl missat att det just nu pågår ett presidentval i USA. Rösträkningen förväntas pågå i ett tag till och det är i skrivande stund fortfarande ovisst vem av sittande presidenten, republikanen Donald Trump, eller utmanaren, Joe Biden, som kommer att ta hem segern (även om mycket talar för Biden).

Men mitt i allt allvar finns det saker att skratta åt. En felsägning i direktsändning har nämligen blivit viral.

Det var under onsdagens direktsända valvaka som det seriösa CNN-ankaret Anderson Cooper, 53, slant på tungan när han skulle säga Twitter.

Edward af Sillén.
Edward af Sillén.

”The president overnight basically declaring victory, claiming that fraud was being committed and making false statements on Clitter, uh, excuse me, on Twitter”, sa Anderson Cooper.

Annons

Det finns givetvis värre saker att säga då ”clitter” ungefär betyder ”gnissla”. Men många valde att tolka ordet på ett annat, lite snuskigare, sätt...

Edward af Sillén skojade om Anderson Coopers felsägning

Resultatet? Klippet spreds snabbt i sociala medier, med massvis av skämtsamma kommentarer.

Här hade historien kunnat ta slut. Men den skulle få en vändning till – med anknytning till Sverige.

En av dem som delade klippet på just Twitter var svensken Edward af Sillén, 38, känd för att ha skrivit manus till bland annat filmen En underbar jävla jul och tv-program som Parlamentet och Roast på Berns. Han är även känd för att vid flera tillfällen kommenterat Eurovision song contest i SVT och är snart aktuell som ny jurymedlem i TV4-succén Talang.

“False statements on clitter” – sounds like my teenage years”, twittrade Edward af Sillén, som då anspelar på det faktum att han sedan många år tillbaka är öppet homosexuell.

New York Post tyckte att Edward af Silléns kommentar var så rolig att tidningen plockade med den i sin artikel med den raka rubriken ”Anderson Cooper calls Twitter 'Clitter' on CNN”.

Senare har Anderson Cooper blivit viral på nytt när han jämförde Donald Trump med en överviktig sköldpadda.

Foto: TT & CNN.

Annons