LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Allt om Edward af Sillén – pojkvän, ursprung och Eurovision song contest

08 maj, 2023 
EDWARD AF SILLEN
Edward af Sillén är högaktuell som kommentator i Eurovision song contest 2023.
Här är allt du behöver veta om honom!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward af Silléns plötsliga besked: ”Tar det lugnt”Brand logo
Edward af Silléns plötsliga besked: ”Tar det lugnt”

Edward af Sillén, 40, har många strängar på sin lyra. Han är ständigt aktuell med olika föreställningar, filmer och tv-program. Bland annat är han regissören bakom Pernilla Wahlgrens, 55, succéshower Kort glad och tacksam samt Pernilla Wahlgren har fått hybris.

Sedan flera år tillbaka är det Edward som står för den svenska rapporteringen under Eurovision song contest. Loreen representerar Sverige och tävlar först i semifinalen tisdag den 9 maj och förhoppningsvis även i finalen den 13 maj.

Edward af Silléns ålder – hur gammal är han?

Edward af Sillén är född den 25 september 1982. Detta innebär att Edward fyller 41 under hösten 2023.

Vad heter Edward af Sillén på Instagram?

Edward håller gärna sina följare uppdaterade på sociala medier och på Instagram heter han @edwardafsillen och har nästan 70 000 följare.

Edward af Silléns uppväxt – är han adopterad?

När Edward af Sillén var liten adopterades han i Brasilien av svenska pappa Claes och amerikanska mamma Judy. Tillsammans åkte de till Sverige och Edward fick flytta med dem till Bromma i Stockholm.

Annons

I en intervju med Dagens Nyheter berättade Edward att han aldrig har känt något behov av att söka upp sina biologiska föräldrar.

– Jag ser ut som mamma Judy och låter som pappa Claes, och jag har liksom inte det där hålet i mig: det finns inget i min barndom som jag måste få ifyllt, sa han då.

Edward af Sillén familj

I en intervju med Aftonbladet har Edward af Sillén berättat att han är positiv till att skapa en egen familj någon dag och att han gärna vill ha barn.

Eftersom han själv är adopterad känner han även att det finns en cirkel som kan knytas ihop om han själv adopterar ett barn.

– Jag vill gärna ha barn. Jag är mycket barnkär och eftersom jag själv är adopterad finns det en cirkel där att adoptera ett barn, en slags pay forward som kanske kan knyta ihop säcken på ett fint sätt, sa han då.

Edward af Silléns partner – har han en pojkvän?

Tidigare har Edward af Sillén varit hemlighetsfull när det gäller hans kärleksliv men 2021 avslöjades regissörens förhållande under en filmpremiär. På biopremiären av Utvandrarna kom Edward tillsammans med Christoffer Zackrisson. Paret hade då varit tillsammans i två år och träffades under pandemin.

Annons

– Jag är lyckligt osingel!, sa han då till Hänt på röda mattan.

Men kärlekssagan höll inte för evigt och sommaren 2022 tog det slut mellan paret.

– Jag blev faktiskt singel i somras så Christoffer är historia, men en fin historia, sa Edward nyligen till Aftonbladet.

EDWARD AF SILLÉN, CHRISTOFFER ZACKRISSON
Edward kom med Christoffer till biopremiären av Utvandrarna.

Hur länge har Edward af Sillén kommenterat Eurovision?

Eurovision Song Contest är något som ligger Edward varmt om hjärtat. Ända sedan 2005 har han arbetat fram och tillbaka med produktionen som Christer Björkmans högra hand.

Edward af Sillén har varit den svenska kommentatorn vid elva tillfällen. Första gången var 2009 när Eurovision hölls i Moskva.

2023 blir med andra ord det tolfte året för Edward att kommentera tävlingen. Denna gång kommer han dessutom göra det tillsammans med Måns Zelmerlöw. I en intervju med Aftonbladet berättade han om hur det känns att få göra detta tillsammans med Måns.

– Det är en ära att ännu en gång få guida tittarna genom årets tv-höjdpunkt, som blir extra lyxig med två Eurovisionvinnare på plats. Loreen på scenen och Måns med mig i båset, sa han då.

FOTO: Bo Håkansson, Bilduppdraget

Annons