LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Edward af Sillén akut sjuk – timmar innan Eurovision

11 maj, 2023 
Frida Eklöf
På torsdagen går den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool av stapeln.
Men bara timmar innan sändningen bekräftar Edward af Sillén att han har blivit akut sjuk.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward af Silléns plötsliga besked: ”Tar det lugnt”Brand logo
Edward af Silléns plötsliga besked: ”Tar det lugnt”

Finalen av Eurovision Song Contest 2023 närmar sig med stormsteg. På plats i Liverpool för att heja fram Looren Talhaoui, 39, som representerar Sverige med låten Tattoo, är Eurovision-fantasten Edaward af Sillén, 40, och Måns Zelmerlöw, 36.

I vanlig ordning är det Edward som står för rapporteringen till svenska folket och vid sin sida i år har han även den tidigare Eurovisionvinnaren Måns.

Sjukdomsbeskedet timmar innan sändningen

Dock är det inte guld och gröna skogar för Edward af Sillén i Liverpool. Han insjuknade nämligen i en matförgiftning natten till torsdagen – bara timmar innan han ska kommentera den andra semifinalen i Eurovision Song Contest.

"Efter ett fruktansvärt dygn med matförgiftning... Dags att ta mig upp och avsluta manus inför ikväll. Svag. Men fokuserad.", skriver Edward på sin Instagram.

I samband med sändning konstater han även att han kör på som vanligt, men med 38 graders feber!

Annons

Måns Zelmerlöw kommer att vara med och kommentera finalen av Eurovision på lördag, men under semifinalerna är det bara Edward som sköter rapporteringen av tävlingen. Så Edward ger verkligen allt, trots sjukdom, för att de svenska tv-tittarna ska få sin show som vanligt.

Därför saknas Måns Zelmerlöw under semifinalerna

Dock var många fans förvirrade under tisdagens semifinal när Loreen tävlade då Måns var frånvarande i kommentatorsbåset. Precis när sändningen drog igång publicerade nämligen Måns ett inlägg på Instagram där han skrev att han blivit nekad tillträde på Eurovision.

”Kära Måns, Vi är ledsna över att behöva informera dig om att din ansökan om ackreditering till Eurovision song contest 2023 har blivit NEKAD. Vi förstår din besvikelse över det här.”, stod det i mailet som Måns fick.

Men Edward kunde lugna de oroliga fansen och berättade för Hänt att Måns med andra ord inte var nekad utan det är helt enligt plan från SVT:s håll.

”Han kliver in och kommenterar finalen med mig. Han är här och arbetar med BBC nu innan i veckan. Jag kör semifinalerna. Precis som i fjol egentligen”, skriver han.

Vi håller tummarna att Edward kryar på sig snabbt!

Hänt har sökt Edward för en kommentar.

FOTO: Jessica Gow/TT

Annons