eurovision song contest

Därför saknas Måns Zelmerlöw i Eurovision song contest – sanningen bakom

MÅNS ZELMERLÖW, EDWARD AF SILLEN

Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén kommenterar årets Eurovision song contest i Liverpool.
Men i tisdagens semifinal lyser Måns med sin frånvaro.
”Jag blev nekad”, skriver han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”
0:41

Efter reklamen: Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”

(0:41)

Slå på ljud

Det har äntligen blivit dags för Eurovision song contest 2023 och det hela utspelar sig i Liverpool, som hoppar in som värd i Ukrainas ställe.

Loreen Talhaoui, 39, representerar Sverige med låten Tattoo och hon tävlar i den första semifinalen. Förväntningarna är höga eftersom hon återigen är favorittippad, så nu är det bara att hoppas att allt går som det ska så att hon får ta plats på scen i finalen.

Edward af Sillén, 40, är i vanlig ordning kommentator i SVT och står därmed för rapporteringen till svenska folket. Nyligen stod det även klart att han får med sig Måns Zelmerlöw, 36, på tåget.

Måns Zelmerlöws chockbesked: ”Varmt välkomnande”

Men under tisdagens semifinal fanns inte Måns vid Edwards sida. Faktum är att det finns en mycket rimlig förklaring till det, nämligen att det bara är på finalen som Måns ska vara med.

Men ändå blev många tittare förvirrade – och det är inte så konstigt.

När sändningen drog igång publicerade Måns nämligen ett inlägg på Instagram där han skrev att han blivit nekad tillträde på Eurovision. Detta i samband med att han saknades i sändningen gjorde såklart att tittarna undrade: Var är Måns egentligen? Är han nekad?

”Kära Måns, Vi är ledsna över att behöva informera dig om att din ansökan om ackreditering till Eurovision song contest 2023 har blivit NEKAD. Vi förstår din besvikelse över det här.”, står det i mailet som Måns fick.

”Vilket varmt välkomnande”, skriver Måns.

Tittarnas oro – därför saknas Måns i Eurovision

”Men hallå! Var ÄR du?!”, skriver en tittare.

”Du skojar? You are kidding? Is that's why Edward is commenting all by himself? I hope it will work out for you so even you can comment. We are missing you!”, skriver en annan.

Haha insåg inte förrän nu att du verkligen inte fick ackreditering när jag såg att Edward var själv?! The actual fuck?!”, skriver en tredje.

Men nu visar det sig att det hela är ett skämt från Måns sida. Sanningen är att han är ackrediterad, men han ansökte om tillstånd både via SVT och via BBC och eftersom han redan godkänts av SVT var BBC tvungna att neka honom – eftersom man inte kan ha två ackrediteringar samtidigt.

I en kommentar till Expressen förklarar Måns vad som låg bakom dissen.

”Jag har redan en ackreditering för SVT så därför blev min ansökan för BBC, som också låg i systemet, nekad”, skriver han till tidningen.

Edward af Sillén om Måns frånvarop

Anledningen till att han saknas i semifinalen med Loreen beror med andra ord inte på att han är nekad – utan det är helt enligt plan från SVT:s håll.

När Hänt når Edward under tisdagens sändning bekräftar han hur det ligger till.

”Han kliver in och kommenterar finalen med mig. Han är här och arbetar med BBC nu innan i veckan. Jag kör semifinalerna. Precis som i fjol egentligen”, skriver han.

FOTO: Jessica Gow/TT,

FRÅN FÖRSTASIDAN