LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ed Sheeran stäms på 160 miljoner kronor för låtstöld

17 jun, 2016 
AvOla Brising
Ed Sheeran började redan som 11-åring att spela gitarr och skriva låtar men nu stäms han av den brittiske tidigare "X Factor"-vinnare Matt Cardle för att ha snott en av hans låtar.
Annons

Unge brittiske singer/songwritern Ed Sheeran, 25, har haft stora hits med låtar som “I See Fire” och “The A Team” samt sålde ut Globen i Stockholm 2014.  Men nu hackar maskineriet i framgångssagan. Nyligen stämdes han på drygt 160 miljoner kronor för låtstöld.

Ed Sheeran är i knipa.
Ed Sheeran är i knipa.

Det är “Photograph” från 2014 som just nu är aktuell i soundtracket till den romantiska filmen “Livet efter dig” som enligt låtskrivarna är en “kopia ton för ton” av “Amazing” vilken 2010 års brittiske “X Factor“-vinnare Matt Cardle, 33, gav ut 2011.

Annons
Ed Sheeran är stämd för låtstöld.

Stämningsansökan är riktad till Ed och bandet “Snow Patrols” Johnny McDaid, 39, som Ed skrev “Photograph” med. Enligt The Sun står det bland annat i ansökan:

– Utan att be om tillstånd eller tillskriva de egentliga kompositörerna upphovsrätten har man kopierat och utnyttjat deras verk i en hisnande skala och dessutom ogenerat tagit åt sig äran för dessa låtskrivares arbete genom att påstå att det är deras eget verk.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons