Ebba Kleberg von Sydow om avhoppet från Nyhetsmorgon: ”Absurt”

26 maj, 2019 
AvElin Möllervärn
Ebba Kleberg von Sydow i Nyhetsmorgon
Tidigare i år bekräftade TV4 att Ebba Kleberg von Sydow slutar som programledare för Nyhetsmorgon. Nu berättar hon om beslutet.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Tv-profilen Ebba Kleberg von Sydow, 36, har jobbat som programledare för Nyhetsmorgon på TV4 sedan 2015. Tidigare i år lämnade hon uppdraget, och i samma veva flyttade hon även sin blogg från TV4.

”Bloggflytten innebär att vårt samarbete tar en lite annan form, där jag flyttar just bloggen från TV4”, skrev hon då.

Ebba är mamma till tre barn och har tidigare berättat om hur rollen som mamma tvingat henne att sätta gränser och säga nej.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag fick mjölkstockning med hög feber, fruktansvärd smärta och åkte in och ut på Danderyds amningsmottagning. Jag grät och grät och grät. Det var jättetufft, dessutom en tid då man förväntas vara överlycklig, sa hon i en intervju med Expressen och fortsatte sedan:

– Jag har blivit lite bättre på att säga nej och tvingades inse att jag inte pallade att åka på bokmässan med två små barn, till exempel. Men det är inte bara en dålig egenskap att man har svårt för att säga nej. Jag är en glad ja-sägare och jag vill tro att jag hinner med rätt mycket just för att jag ser saker positivt.

Annons

Innan Nyhetsmorgon på TV4 jobbade Ebba Kleberg von Sydow på SVT i fem år, där hon var programledare för bland annat Ebbas stil och Go’kväll.

Därför sa Ebba upp sig från Nyhetsmorgon på TV4

I en intervju med Expressen berättar Ebba Kleberg von Sydow nu varför hon sade upp sig från Nyhetsmorgon.

– Jag sade ju upp mig från ett väldigt roligt jobb som programledare för Nyhetsmorgon söndag för att jag inte ville vara borta från barnen stora delar av helgerna då de är lediga. Sedan tycker jag det är problematiskt att så mycket fokus läggs på de kvinnliga programledarnas utseende och kläder.

Ebba Kleberg von Sydow menar att hon ofta möttes av starka reaktioner i sociala medier under sin tid som programledare.

– Det kändes absurt att ha fått till en bra intervju med Jonas Gardell eller någon partiledare och sedan bara få kommentarer om den blus jag hade på mig och om jag såg lite tjock ut och möjligtvis var gravid med ett fjärde barn, säger Ebba till Expressen.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Annons