LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dystra beskedet för Renée Nyberg – Renées brygga riskerar böter

22 sep, 2023 
Det folkkära programmet Renées brygga riskerar böter.
I ett avsnitt ska TV4 visat otillåten reklam.
Annons
Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”Brand logo
Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renée Nyberg, 57, har programlett det folkkära programmet Renées brygga i hela 9 säsonger. Gästerna får som vanligt besöka Renée Nyberg i skärgården där de delar måltider och gott snack.

Nu har dock programmet drabbats av ett bakslag. I ett av avsnitten ska TV4 gjort reklam för ett budföretag och kanalen riskerar nu en straffavgift på totalt 200 000 kronor.

Dystra beskedet för Renées brygga – riskerar böter

Det rör sig om både Renées brygga och Nyhetsmorgon. Granskningsnämden ansöker till förvaltningsrätten att kanalen ska böta 100 000 kronor för otillåten reklam i Renées brygga samt 100 000 kronor för otillåten reklam i ett inslag i Nyhetsmorgon.

Nämnden anser att TV4 gjort sig skyldig till otillbörligt gynnande för kommersiella intressen.

Det är inte första gången som Renées brygga hamnat i blåsväder. Förra våren fälldes TV4 av Granskningsnämden för att ha gjort smygreklam för budföretaget Foodora i ett avsnitt. Där Renée och en gäst fick ta emot en leverans med tårta och bakelser från Foodoras vd, som var klädd i företagets rosa kläder och företagets logotyp syntes i bild, enligt TT.

Tittarnas kritik mot alkoholen i Renées brygga

Renées brygga är ett folkkärt program och en stor favorit bland tittarna. Men det har även mötts av kritik. Under den åttonde säsongen fick tittarna möta Renée och gäster som Peter Stormare, , Helen Sjöholm, Tommy Körberg, före detta statsminister Stefan Lövfen och Johanna Nordström bland flera andra kända gäster.

FOTO: TT/KARIN TÖRNBLOM

Annons