Dramatiken i Farmen-finalen: "Trodde jag skulle tuppa av"

Niklas Ravnestam tog hem segern i årets Farmen. Nu berättar han om vad han ska göra med vinstpengarna och vem han tycker skulle ha vunnit Farmen.

Efter tio långa veckor stod Hasse Ek, 61, och Niklas Ravnestam, 44, som finalister i årets Farmen. I en nervpirrande final tog Niklas slutligen hem titeln som “Årets Farmare” och en halv miljon kronor.

I semifinalen slogs Carl-Johan von Rosen, 61, ut och Hasse Ek hamnade i final mot Niklas Ravnestam.

Tre grenar stod emellan finalisterna och vinsten på 500 000 kronor: repet, yxan och husförhöret. Niklas Ravnestam vann de två första grenarna och i sista ronden, husförhöret, tog han slutligen hem segern.

Niklas Ravnestam vann över Hasse Ek i repet.

Niklas Ravnestam vann över Hasse Ek i repet.

För Niklas var det en rafflande final och han var på inget sätt säker på att han skulle vinna.

– När jag går in i finalen har jag gått ner 22 kilo så jag är ganska sliten när jag går upp i finalen. När jag åker till Farmen har jag dålig kondition men är väldigt stark. Tio veckor senare var det inte riktigt så längre. Så jag tog ju Hasse i repet. Sen när jag skulle hugga med den där jävla yxan blev jag tvärslut med en gång, säger Niklas Ravnestam till Hänt och fortsätter.

– Även fast vi står och väntar i en halvtimme innan husförhöret är jag så slut att jag har problem att uppfatta frågorna. Jag tror nästan att jag ska tuppa av.

Niklas försökte räkna poängen för att se när det är för sent för Hasse Ek att komma ikapp.

– Jag räknade och räknade men lyckas inte få ihop det. Så när Paolo Roberto säger att det är klart och att jag är vinnaren står jag fortfarande och räknar. Sen sjunker det in. Då vart jag glad! säger Niklas Ravnestam.

Det blev en spännande sista gren för Niklas Ravnestam och Hasse Ek.

Det blev en spännande sista gren för Niklas Ravnestam och Hasse Ek.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Linnéas vågade tatuering på underlivet

Han lämnar Farmen med många erfarenheter – och en halv miljon kronor på fickan. Men några lyxiga utsvävningar kommer det inte bli för Niklas del.

– Jag har en hel del gamla hål att stoppa pengarna i. Jag kommer nog att leva mitt liv ungefär som tidigare. Jag lever ett liv där pengar inte har så stor betydelse, säger Niklas Ravnestam.

Nu väntar nya äventyr för Farmen-vinnaren. Han ska renovera en liten, 50 år gammal, segelbåt och ge sig ut på segling.

– Båten är i ganska dåligt skick. Så jag ska göra iordning den så den blir sjöduglig. Sen ska jag kasta mig loss och ge mig iväg, säger Niklas.

En lycklig Niklas Ravnestam tog hem finalen och priset på en halv miljon kronor.

En lycklig Niklas Ravnestam tog hem finalen och priset på en halv miljon kronor.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Hasses tårar: ”Mycket känslor är det”

Hade Niklas Ravnestam inte vunnit Farmen har han en kandidat som han tycker skulle ha tagit hem första priset.

– Jag hade en favorit under hela resans gång som jag också har en jäkla respekt för och som jag inte hade velat möta i finalen. Men om inte jag hade vunnit hade jag unnat honom segern – det är Jerry Andersson. Vi har båda småbarn och har pratat mycket om det. Han jobbade på som ett djur, trots att han blev sjuk flera gånger. Han höll humöret uppe och spred en god stämning. Han är ju ruskigt stark också och har ett jäkla pannben. Jag trodde nog att han skulle vara kvar till slutet, säger Niklas.

Trots en lång, och ganska kall, sommar utan telefon, internet och varmt vatten tycker Niklas Ravnestam att det har varit en härlig upplevelse att vara med i Farmen.

– Det var en slags fridfullhet där, i miljön och lunken. Jag mådde väldigt bra där. Den sinnesstämningen kommer jag försöka hålla kvar. Men att vara ute och segla ligger inte långt ifrån, säger Niklas.

LÄS OCKSÅ: Skandalerna i Farmen vi aldrig glömmer

Foto: TV4

Senaste nytt