ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dramatik under inspelningen av Mästarnas mästare: ”Väldigt bråttom”

30 apr, 2023 
Sarah Rätzer
Klara Svensson, Nils van der Poel, Johan Wissman. Och Nils van der Poels ben när han nästan hoppade ner för ett stup. Charlotte Kalla infälld i nederkant.
Inspelningarna av årets säsong av Mästarnas mästare har kantats av dramatik.
Nils van der Poel var med om en nära-döden-upplevelse och redan innan inspelningen drog igång tvingades Charlotte Kalla hoppa av i sista sekund.
– Blev väldigt bråttom, säger Clara Mannheimer, projektledare för Mästarnas mästare till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel tackade nej till kungenBrand logo
Nils van der Poel tackade nej till kungen

Det har varit en spännande säsong av Mästarnas mästare både i programmet – och bakom kulisserna visar det sig.

Programmet har i år spelats in i Kotorbukten i västra Montenegro som finns med på Unescos världsarvslista. Runt om Kotorbukten finns höga berg vilket gör att vädret kan ändras snabbt och dramatiskt. Det blev en rejäl utmaning för produktionen och deltagarna flera gånger under inspelningarna.

– Landet är otroligt vackert, men eftersom det ligger i ett fjordlandskap skapas det snabbt ett dramatiskt väder. Det kunde vara så att det kunde var spöregn en halv timme bort, samtidigt som man själv var på stranden i solsken, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare.

Annons

Nära att avbryta inspelningen

Eftersom det var ett tajt inspelningsschema hann de inte vänta på bättre väder utan fick vackert ta på sig passande kläder och ge sig ut. Under den sista nattduellen blev det extra dramatiskt och de var nära att avbryta inspelningen berättar Clara Mannheimer.

– Utrustningen höll på att regna bort – bara forsa i väg. Det är inte lite regn när det kommer, säger hon.

Nils van der Poels nära-döden-upplevelse

Dramatiskt blev det även när skridskoåkaren Nils van der Poel var med om en nära-döden-upplevelse i programmet. Han var på väg att hoppa över en mur som han trodde var ett litet staket men ångrade sig i sista sekund. Och tur var väl det för bakom muren dolde sig ett 5-7 meter högt stup!

Nils van der Poels ben intill stupet.
Så här nära var Nils van der Poel stupet.

– Jag var jättenära att dö. Det var en mur där borta som jag inte fattade var en mur. Jag trodde att det var ett litet staket, säger han i programmet.

Annons

Charlotte Kallas avhopp i sista sekund

Det var även dramatik innan inspelningarna ens hade börjat då Charlotte Kalla tvingades ställa in mindre än ett dygn innan flyget skulle gå. Detta på grund av en revbensskada. Istället blev skidskytten Jörgen Brink inringd akut och flög ner med resten av gänget redan nästa dag.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla skulle egentligen ha varit med i årets säsong av Mästarnas mästare men tvingades ställa in i sista stund.
Jörgen Brink.
Jörgen Brink fick istället hoppa in istället för Charlotte Kalla.

– Vi trodde att det skulle gå för Charlotte. Men när det väl stod klart att hon inte skulle klara av att tävla så blev det väldigt bråttom. Hon ringde kl 10 på förmiddagen. 06 på morgonen dagen efter gick planet, säger Mannheimer.

FOTO: SVT/TT

Annons