LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dr. Albans avslöjande om kärleken – 2 år efter skilsmässan

04 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Alban ”Dr. Alban” Uzoma Nwapas
Alban ”Dr. Alban” Uzoma Nwapas
För två år sedan skiljde sig Dr. Alban och Kin Hermansson.
Nu talar han ut om kärlekslivet och relationen till Kin idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pekleken med nya BolibompafamiljenBrand logo
Pekleken med nya Bolibompafamiljen

Alban Dr. Alban Uzoma Nwapas, 65, stora genombrott kom på 90-talet, men än i dag är han en av Sveriges mest folkkära artister.

Alban träffade kärleken Katrine ”Kin” Hermansson när den gemensamma vännen och tidigare fotbollsspelaren Tomas Brolin sammanförde dem, då både Kin och Brolin är från Hudiksvall. 2005 fick de sitt första barn tillsammans, och 2008 fick de ytterligare en liten flicka ihop.

Dr Alban om tuffa tiden efter skilsmässan

För två år sedan meddelade Alban och Kin att de valt att gå skilda vägar, efter 18 års äktenskap. Efter skilsmässan har Dr. Alban varit öppen med att det stundvis har varit tufft.
– Jag kan sakna någon att krama och dela livet med, berättade han för Aftonbladet förra året.

Han förklarade att det var svårt att hitta någon som kunde förstå och anpassa sig till hans liv och arbete i musikbranchen, som ibland ställer till det i relationer.
– Jag jobbar varje helg. Ingen vill vara med någon som jobbar varje helg och bara är ledig på måndagar, sa han till tidningen och fortsatte:

– Innan jag hoppar in i något nytt förhållande så kommer jag ta det lugnt och hitta en person som vill vara med mig fast jag jobbar varje helg. Det är det jag letar efter, men jag kommer inte ha bråttom.


Dr Alban avslöjar hur det går med kärlekslivet

Nu har det gått lite tid, och många undrar kanske om Alban har funnit den där speciella personen ännu. Igår uppträdde artisten under Lotta på Liseberg, och under några knappa minuter mellan soundcheck och förberedelser berättar Alban för Hänt om hur det går med kärlekslivet.

Är du ute på dejtingmarknaden nu?
– Det finns ingen sådan dejtingmarknad, haha. Jag lever bara, that’s it.

I den grönskande sommaren kan det vara lätt att råka bli kär. Men när Alban får frågan om han har någon sommarromans på gång svarar han att så inte är fallet.
– Nej nej, inget som jag vet om iallafall.

Hur är relationen med Kin idag?
– Den är okej, bättre.

Trots att det inte blivit någon ny romans kan Alban ge ett riktigt glädjebesked. Han berättar att det fungerar bra med hans och Kins två gemensamma barn, och att de är på plats för att se honom på Liseberg.
– Ja det gör det. Alla är här på Liseberg, berättar artisten glatt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons