Doobidoo 2021 är slut – Lasse Kronér avslöjar om det blir en ny säsong 2022

Doobidoo 2021 är slut – Lasse Kronér avslöjar om det blir en ny säsong 2022

Doobidoo försvinner från tv-tablån – för nu.
Lasse Kronér berättar nu för Hänt om det blir fler säsonger och om en liten överraskning som komma skall.
– Ska bli kul, säger han.
Svartsjukedrama i "Bonde söker fru" – Se klippet här
Slå på ljud

Det var redan år 2005 som folkkära programledaren Lasse Kronér började med ett nytt program på SVT.

Doobidoo är ett musikunderhållningsprogram som Lasse själv kom på tillsammans med en producent. Efter premiären sändes programmet ända fram till 2017, men därefter blev det uppehåll till år 2019.

Efter det har programmet återigen rullat varje år och i år har inte varit något undantag.

Lasse Kronér om känslorna för Doobidoo

Doobidoo har haft skyhöga tittarsiffror. I fjol var det hela 1,4 miljoner tittare som satt bänkade framför tv-rutan, vilket ledde till att programmet blev i särklass det största underhållningsprogrammet i svensk tv.

För Hänt berättade Lasse om känslorna för programmet efter tittarsuccén stod klar.

– För att vara ett femton år gammalt program som dessutom idag slåss emot en miljon andra saker att titta på är våra siffror och vår publik helt sanslösa, har Lasse Kronér berättat om känslorna för succén efter säsongspremiären. Han fortsatte:

– Jag är så otroligt tacksam för att jag får leda min baby in i framtiden, sa han då.

16:e säsongen lider mot sitt slut

Under fredagen sänds det sista avsnittet av Doobidoo för den här säsongen – vilket är anledningen till att det för tillfället försvinner ur tablån.

– I år kan jag väl säga att det är 40 procent nya gäster, skådespelare och artister. Vissa är sanslösa, vissa är magiskt stora, vissa är i början på sin karriär, alla ska med helt enkelt.

– Det här är ju 16:onde säsongen och det betyder jättemycket på grund av att det är mitt, det är ju jag. Doobidoo är som min bebis. Det är liksom hela mitt hjärta och hela min humor, sa Lasse till Hänt innan säsongen drog igång.

Kommer ett specialavsnitt – ödesbeskedet för 2022

När Hänt nu når Lasse berättar han om känslorna för att denna säsong lider mot sitt slut.

– Det känns magiskt att vi i dessa annorlunda tider med streaming och annat fortfarande kan ha så sanslösa tittarsiffror och jag kan bara ödmjukt tacka vår publik som finns med oss varje år.

Blir det en till säsong?

– Nästa år är klart att vi skall göra mer Doobidoo och så har jag en väldigt bra överraskning i år. Det blir ett extra-program nästa vecka. Ett Doobidoo-special som skall bli väldigt roligt att göra. Ett helt annat typ av program som jag hoppas folk kommer tycka lika mycket om, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN