Farmen-Daniel Tholén visar upp nya flickvännen Malin Axelsson

Daniel Tholén i Farmen 2021.

Efter tuffa uppbrotten – nu har Daniel Tholén ny flickvän.
För Hänt berättar Farmen-vinnaren hur han träffade kärleken i 13 år yngre Malin Axelsson.
– Hon kompletterar mig, jag ser henne som en livskamrat.
TV: Farmen-Robin i otäck olycka med yxa – se bilderna här
Slå på ljud

Daniel Tholén, 43, krossade i våras allt motstånd i Farmen och korades till segrare. Men på kärleksfronten hade det tidigare inte gått lika bra.

I bagaget har han två tuffa separationer, vilket han inför Farmen beskrev som hans svåraste motgångar i livet.

– Jag är en känslomänniska och det gör att jag tar det väldigt hårt. Samtidigt är jag bra på att resa mig. Så här i efterhand kan jag känna att motgångarna stärkt mig, men det var svårt att känna så just då, berättade han för Hänt.

✔︎ Det här är Daniel Tholén

Ålder: 43.
Bor: Uppsala.
Stjärntecken: Lejon.
Familj: Sambon Malin Axelsson, 30. Sönerna Melvin, 15, och Oscar, 17, från ett tidigare förhållande.
Yrke: Fordonsadelmakare.
Känd för: Vinnare av Farmen 2021.

Men nu har Daniel Tholén en glad kärleksnyhet att berätta. Sedan i slutet av augusti är han sambo med Malin Axelsson, 30, från Hagfors.

– Det är ju tack vare Farmen som vi träffades. Men det var faktiskt jag som kontaktade henne. Hon reagerade nog på någon av mina händelser på Instagram, då såg jag en vacker tjej på nån profilbild och så ledde det ena till det andra.

Så träffades Daniel och Malin

Det nyblivna paret började skriva till varandra i våras, men det tog tid innan det blev allvar eftersom Daniel bor i Uppsala och Malin i Hagfors – en sträcka på 30 mil.

För att få det att funka bröt Malin upp från tryggheten i Värmland.

– Det var fyra timmar enkel resa, det var ohållbart. Jag har barn här och det blev att vi bara sågs ibland, säger Daniel.

– Båda hade varit singlar länge och då är det lite knivigt, det tar en stund innan man kommer på vad man vill. Jag var ganska bekväm med att vara singel och det var nog hon också. Men sedan i slutet av augusti är det på riktigt. Nu bor hon hos mig i Uppsala. Det gick snabbt när vi väl bestämde oss.

Daniel Tholéns nya flickvän Malin.

Framtidsplaner? Finns det tankar på bröllop och barn?

– Vi får ta en dag i taget, det har väl gått fort nog. Vi är ganska lika och har inga framtidsplaner utan försöker båda leva i nuet.

Vad är det bästa med Malin?

– Hon kompletterar mig, jag ser henne som en livskamrat. Ju äldre man blir, desto viktigare blir det att hitta en vän, nån som man verkligen tycker om att vara med. Det har nog förändrats mycket för mig med åldern. Malin är en person jag vill umgås och leva med. Vi har väldigt roligt ihop och har lika drömmar, visioner och driv. Hon gör mig till en bättre människa – och jag hoppas att jag gör henne till en bättre.

Hur ser du på åldersskillnaden på 13 år?

– Jag ser inte på den överhuvudtaget. Det är ingen grej för mig. Hon får väl svara på om det är ett problem, men det vet jag att hon inte tycker.

Daniel vill göra mer tv efter Farmen

Telefonen ringde konstant när du vann Farmen i mars. Har du saknat rampljuset?

– Det var kaosartat precis då, men sen la sig allting, vilket var skönt på sätt och vis. Men nånstans inom mig blev det tomt. Först var det en omställning att folk kände igen mig, sedan en omställning att det blev tyst. Men nu befinner jag mig på en plats i livet jag verkligen trivs med.

Daniel med sina söner.

Blir det mer tv?

– Jag jobbar redan lite med tv och har flera erbjudanden på gång. Visst, jag saknar rampljuset, men ni har nog inte sett det sista av mig i rutan.

Du vann 500 000 kronor i prispengar för Farmen-segern och lovade dina söner en resa. Har den blivit av?

– Tiderna har varit knasiga på grund av pandemin, men nu börjar det lätta och jag vill att vi åker när världen ser hyfsat normal ut igen. Det kanske är dags att spåna över julen var vi ska åka.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Farmen-Karin visar upp nya pojkvännen Joakim

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för Bachelor-tjejerna – visar upp nya kärleken

Foto: TV4 & Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN