Doktor Mikael Sandströms dotter i olycka – nu berättar han

12 feb, 2022 
DOKTOR MIKAEL SANDSTRÖM
Doktor Mikael är både pappa, morfar och farfar och glädjen är total. Men nu berättar han om en lite tråkigare händelse, nämligen när hans dotter råkade ut för en olycka.
Annons
5 anledningar att älska Mikael Sandström
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Doktor Mikael Sandström, 63, är en av Sveriges mest kända läkare och i Nyhetsmorgon på TV4 är han ett riktigt välkänt ansikte.

Men förra året bestämde sig doktor Mikael för att ta ett stort steg i karriären – han slutade nämligen att jobba som läkare "på golvet". Det vill säga att vara rent fysiskt på ett sjukhus och jobba med patienter. Anledningen till beslutet grundade sig i att doktor Mikael ville nå ut till fler och med hjälp av sina sociala medier på så vis kunna hjälpa fler med deras sjukdomar.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra”, skrev Mikael när han berättade om beslutet.

Annons

Nya tillskottet i familjen – doktor Mikaels barnbarnslycka

Sedan snart två år tillbaka är doktor Mikael ihop med Lotta Engberg, 58, och sedan snart ett år tillbaka är de även sambos! Däremot har det tagit ett tag att komma i ordning med allt i det nya huset. Doktor Mikael har nyligen berättat för Hänt att i dagsläget återstår bara ett vitrinskåp och att snygga till tomten.

Men att doktor Mikael funnit kärleken är inte det enda som hänt i hans liv på det privata planet. I somras blev han nämligen farfar för andra gången och det blev hans fjärde barnbarn!

Vid sidan av familjelivet och jobbet på Nyhetsmorgon driver doktor Mikael även podden Utforska vården med Doktor Mikael. I podden pratar han om vanligt förekommande sjukdomsfrågor och i det senaste avsnittet var det elastiska bindor som togs upp. Doktor Mikael tycker om elastiska bindor av flera skäl, men framför allt den psykologiska aspekten.

Annons

– Den tycker jag är bra av rent psykologiska skäl. Är det något fenomen som jag har prövat några gånger, vad det gäller sjukdom, så är det barns avledbarhet, säger han i podden.

Doktor Mikael om dotterns olycka

Doktor Mikael berättar om ett tillfälle när den elastiska bindan fungerade alldeles utmärkt. Det var nämligen när ingen mindre än hans dotter skadade sig.

– Så, barnet vrickar sig, eller som min dotter gjorde, hoppar ut från en brygga, landar med foten på en sten och kan sedan inte gå. Det var på midsommaraftons-morgon naturligtvis. Det går inte att ta reda på om hon har brutit foten eller inte, jag har inte röntgensyn, berättar doktor Mikael och tillägger:

– Vad gör man då? Då lindar jag med den här lindan och sedan säger man "nu kan du gå på den" och då kunde hon det. Kan man gå och belasta då så är det inte brutet.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons